Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь відзначає своє свято активною діяльністю

24 червня 2014 - 15:03

Запорізька молодь відзначає своє свято активною діяльністю

Напередодні Дня молоді, який щороку відзначається в останню неділю червня, начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Власова на брифінгу поінформувала про стан реалізації молодіжної політики в регіоні та повідомила, як запорізька молодь відзначатиме своє свято.

За словами посадовця, основним завданням молодіжної політики є створення можливостей для розвитку та реалізації потенціалу молоді, а відповідно від якості цієї роботи залежить соціально-політичний, економічний і культурний розвиток держави. Зважаючи на це, молодіжна політика  є однією з фундаментальних галузей гуманітарної сфери.

З метою підтримки запорізької молоді в області реалізується ряд молодіжних програм:  обласна комплексна програма оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сім’ї, молоді, гендерного паритету та протидії торгівлі людьми на 2012-2016 роки; обласна програма патріотичного виховання молоді на 2012-2016 роки; цільова програма розвитку фізичної культури і спорту в Запорізькій області на 2012-2016 роки.

Крім того, працює обласна координаційна рада з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури і спорту, ряд консультативно-дорадчих органів, обласний центр молоді, обласний центр патріотичного виховання молоді, обласний центр праці для молоді, обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»,  зареєстровано 142 громадські організації.

- У нас вибудуваний конструктивний діалог з усіма учасниками процесу. Молодь активно долучається до реалізації обласних програм, вносить свої пропозиції до заходів. Можна стверджувати, що умови для розвитку та реалізації творчого потенціалу молодих людей створені,  молодіжна політика реалізується ефективно, - зазначила Наталія Власова.

Для того, щоб молодіжна політика була актуальною та дійсно відповідала потребам молодих людей, у регіоні щороку проводиться обласний молодіжний форум, метою якого є поглиблення взаємозв’язку та взаємодії між молодіжними організаціями та органами влади, визначення дієвої соціально корисної форми роботи. Цього року такий форум відбувся 20 травня, його учасниками стали понад 700 осіб.

За його підсумками була створена робоча група, яка працює над створенням цільової обласної програми  підтримки молоді з урахуванням наданих рекомендацій та пропозицій.

Крім того, в області реалізуються інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене», проекти  «Контроль продажу», «Моє місто - моя відповідальність», «Фото-обличчя».

З нагоди відзначення Дня молоді в області  заплановано ряд заходів, а точніше - їх проведуть аж 107.

При цьому Наталія Власова відзначила, що деякі з них уже відбулися:  фестиваль для трудової молоді «Байда-2014», «Студентська республіка», круглий стіл «Патріотичне виховання як пріоритет молодіжної політики в Україні». Попереду - відкритий літній кубок КВК, який заплановано на 26 червня в БК  «Металург»,  «Волонтерський екологічний табір», який відкрився у с. Червонокозаче Вільнянському районі, тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?