Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Агропромисловий комплекс області працює з позитивним результатом

4 липня 2014 - 12:03

Агропромисловий комплекс області працює з позитивним результатом

Протягом січня-травня поточного року в області виробництво валової продукції сільського господарства зросло на 3,9% у порівнянні з відповідним періодом 2013 року, у т.ч. у сільгосппідприємствах – на 1,4%, у господарствах населення – на 5,9%.

Про це повідомили в Департаменті економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації.

Так, за звітній період у всіх категоріях господарств вироблено 38,7 тис. тонн м’яса у живій вазі,  що складає 105,7% до відповідного рівня 2013 року. Зростання обсягів виробництва м’яса відбулося в сільгосппідприємствах 11 районів, найбільше – у господарствах Веселівського (в 6,7 раза), Розівського (у 4,3 раза) та Вільнянського (у 4 рази) районів. За цей час виробництво молока збільшилося на 1,4%, найбільше - у Приазовському (на 74%) та Оріхівському (на 39,3%) районах.

Виробництвом яєць займаються сільгосппідприємства в 13 районах області, якими за звітний період вироблено 300,6 млн. штук яєць (на 4,4% менше ніж у січні-травні 2013 року). Найбільше зниження відбулося у Новомиколаївському районі, натомість на підприємствах Вільнянського району зросло аж у 322 рази, насамперед, за рахунок введення птахівника ФГ «Агронікс» на 3,6 тис. голів.

У всіх категоріях господарств станом на 1 червня налічується 137 тис. голів великої рогатої худоби, у тому числі 60,5 тис. голів корів, 338,2 тис. голів свиней, 6,4 млн. голів птиці.

Поголів’я великої рогатої худоби збільшилося в чотирьох районах, найсуттєвіше – у Приазовському. Поголів’я свиней збільшилося в господарствах п’яти районів, найбільше – у Вільнянському районі (у два рази).

Поголів’я птиці всіх видів зросло на підприємствах семи районів, з них найсуттєвіше – у Вільнянському районі - у 139 разів. Найбільше скорочення відбулося в господарствах Мелітопольського району (на 97,7%)  внаслідок припинення діяльності по вирощуванню птиці на підприємствах ПП агрофірма «Семенівка» та ТОВ «Трейд».

Для підвищення ефективності використання аграрного потенціалу області створено обласний оперативний штаб з координації дій щодо збирання сільськогосподарських культур урожаю 2014 року, розроблено Програму інноваційного розвитку садівництва, виноградарства Запорізької області на період до 2020 року.

За підсумками роботи ХХVI Міжнародної агропромислової виставки-ярмарку «Агро-2014», яка відбулася в червні у м. Київ за участю Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки, фермерські господарства області відзначені медалями та дипломами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович