Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада і населення підтримують приазовських прикордонників

4 липня 2014 - 12:36

Влада і населення підтримують приазовських прикордонників

Обласна влада підтримує постійний зв'язок з військовими формуваннями, які несуть службу на території регіону. Так, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко відвідав прикордонну заставу «Приазовськ» Бердянського прикордонного загону та відділення застави у с.Приморський Посад Приазовського району.

Застава охороняє 48 кілометрів морського узбережжя нашої області, її особовий склад налічує понад 60 бійців. Служба прикордонників є досить складною справою – дається взнаки велика територія району, недостатня кількість транспортних засобів,  наявність лише одного патрульного катера.

На сьогодні налагоджено активну взаємодію з Приазовською райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування, які сприяють у виділенні приміщень, організації гарячого харчування та підвозу солдат  по території району. Проблемою залишається підключення до електропостачання новозбудованого стаціонарного пункту спостереження на березі Азовського моря. Всі витрати з підведення електромережі беруть на себе Держприкордонслужба, місцеві підприємці та фермери, проте ВАТ «Запоріжжяобленерго» вимагає за підключення велику грошову суму. При цьому цей об’єкт має стратегічне значення, адже дозволятиме спостерігати за великою ділянкою морської акваторії від Кирилівки до Приморська. За результатами поїздки вирішено ініціювати виїзне засідання обласної робочої групи, яка здійснює моніторинг ситуації щодо підключення до електричних мереж.

Крім того, посадовець разом з представниками Приазовської райдержадміністрації вручив заступнику командира застави Максиму Пяткову  сертифікат на принтер «Canon».

Протягом останнього часу спроб порушення державного кордону організованими групами не було, проте через  події на Сході України приазовські прикордонники не втрачають пильності.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович