Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хортиця готова приймати учасників Всеукраїнського збору «Джура 2014»

10 липня 2014 - 13:02

 Хортиця готова приймати учасників Всеукраїнського збору «Джура 2014»

У Хортицькому навчально-реабілітаційному центрі відбулося виїзне засідання організаційного комітету з підготовки та проведення Всеукраїнського збору активістів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» – «Джура 2014: Хортиця», яке провів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Микола Ярмощук.

У ході наради разом з представниками структурних підрозділів ОДА, ГУ МВС у Запорізькій області, ГУ Державної служби надзвичаних ситуацій у Запорізькій області, ДАІ, Держсанепідемслужби, НЗ «Хортиця», металургійних підприємств міста та громадськості підбито підсумки стосовно всіх підготувань до проведення гри.

- На сьогодні можна з упевненістю сказати, що Хортиця готова приймати учасників змагань. Ще раз остаточно обговорені та узгоджені всі організаційні питання – це і забезпечення проживання та харчування команд, перевезення учасників, їх медичного обслуговування, безпеки життєдіяльності, проведення урочистих заходів з нагоди відкриття та закриття змагань. Табір повністю облаштований, тож чекаємо на день заїзду учасників, - повідомив посадовець.

Всеукраїнський збір юних «соколят» триватиме з 11 по 20 липня на території Хортицького навчально-реабілітаційного центру (Наукове містечко, 59, о. Хортиця). На гру до Запоріжжя зберуться делегації учнівської молоді з усіх регіонів України загальною чисельністю близько 330 осіб.

Програма гри передбачає різноманітні види змагань: конкурс „Візитка рою (загону)”; брейн-ринг (за зразком гри „Що? Де? Коли?”); вікторини з історії України; конкурси на кращу пісню, рукописну газету, кінофільм чи відеофільм про гру „Джура”; змагання на туристській смузі перешкод, спортивного та туристського орієнтування; конкурс технічної творчості; огляд рівня початкової військової підготовки; стройовий впоряд - особиста підготовка та дії в складі рою; військово-тактична та фізична підготовка; медична підготовка; цивільна оборона тощо.

Заїзд учасників змагань відбудеться 11 липня, їх урочисте відкриття -  12 липня об 11.00 біля Музею запорозького козацтва на о. Хортиця.

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят