Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проекти «зелених» інвестицій в області мають бути завершені до зими

10 липня 2014 - 16:06

Проекти «зелених» інвестицій в області мають бути завершені до зими

Питання реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій у рамках Кіотського протоколу розглянуто на селекторній нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Мова йшла про обсяги про обсяги фінансування та темпи будівельних робіт на об’єктах з представниками райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад, на територіях яких реалізуються проекти, а також представниками підрядних організацій.

Робота по заміні вікон, дверей, утепленню фасадів і покрівель на об'єктах бюджетної сфери розпочалася в 2012 році. На сьогодні, за інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури, проектами за рахунок «зелених» інвестицій охоплено 36 шкіл, 17 медичних установ, 17 дитячих садків та два центри творчості.

Наразі роботи завершено на 29  об’єктах на загальну суму 32,3 млн. грн.

Головною проблемою, за словами підрядників, є недостатнє фінансування. Наприклад, у Запорізькій дитячій лікарні № 5 через нестачу коштів незавершеними залишаються роботи по утепленню фасадів, вікон та дверей.

- Наша головна та дуже важлива задача на сьогодні – термомодернізація будівель, яку необхідно завершити до зими. Тому готуватимемо листа на ім’я Президента та Прем’єр-міністра стосовно виділення коштів. Звичайно, намагатимемося в деяких випадках закривати об’єкти й за рахунок власних сил, шукатимемо резерви, будемо перерозподіляти ресурси, - зазначив Петро Гончарук.  

У ході селекторної наради керівники територій доповіли про стан виконаних робіт, поінформували про дефекти, що виникли на об’єктах під час експлуатації: тріснуло скло, не зачиняються двері тощо. Всі ці недоліки мають бути усунені підрядними організаціями.

За результатами наради Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА доручено підготувати ініціативні листи до Президента України та Прем’єр-Міністра з проханням розглянути питання щодо відновлення фінансування відповідних коштів з державного бюджету для завершення робіт.

Крім того, території області  спільно з представниками генеральної підрядної організації мають опрацювати питання стосовно визначення обсягів додаткових робіт, що не ввійшли в проектно-кошторисну документацію, але потребують обов’язкової реалізації. Після цього райдержадміністрації повинні надати свої пропозиції щодо обсягів фінансування з обласного бюджету з метою завершення робіт з термомодернізації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна