Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комунальні аптеки забезпечать бюджетні лікарні медикаментами за найнижчими цінами

11 липня 2014 - 10:36

Комунальні аптеки забезпечать бюджетні лікарні медикаментами за найнижчими цінами

Проблему щодо розміщення великої кількості приватних аптечних пунктів у бюджетних лікувально-профілактичних закладах обговорили учасники координаційної ради з проблемних питань системи охорони здоров'я області, яка відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Валерія Баранова.

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Наталія Мотовиця наголосила, що проблемою на сьогодні є не лиша велика кількість розміщених комерційних міні-аптек у лікарнях, а й завищені ціни на медикаменти в них. Крім того, в договорах оренди взагалі відсутні пропозиції орендаря щодо зменшення граничних розмірів націнок на лікарські засоби та вироби медичного призначення в аптечній мережі.

 - Передусім ми маємо розвивати мережу аптечних пунктів обласного комунального підприємства „Фармація” та міського - „Примула”, що дозволить контрольовано здійснювати відшкодування вартості  лікарських засобів, визначених пілотним проектом для лікування хворих на гіпертонію, а в подальшому – цукрознижуючих препаратів. Через комунальні аптечні пункти стане можливим забезпечення бюджетних лікарень медикаментами за найнижчими цінами. Тому, як тільки терміни договорів оренди з приватними аптеками закінчаться, вони звільнять займані приміщення, - зазначила посадовець.

Принциповим також визначено питання неможливості одночасного здійнення лікарської практики та ведення бізнесу. Більшість учасників засідання наголосили на тому, що  лікар повинен лікувати, а не займатися просуванням свого бізнесу в тому закладі, де він працює.

За підсумками наради вирішено опрацювати перелік напрямків використання вільних приміщень у бюджетних лікувально-профілактичних закладах, визначити для кожної окремої лікарні оптимальну кількість аптечних пунктів, а також їдалень, банківських терміналів, банкоматів, діагностичного обладнання  тощо.

В договорах оренди рекомендовано окремими позиціями передбачати: граничні розміри націнок в аптечних пунктах на лікарські засоби та вироби медичного призначення; кількість безкоштовних обстежень на діагностичному обладнанні в орендованих приміщеннях; кількість безкоштовних лабораторних досліджень (для обстеження  соціально незахищених пацієнтів).

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни