Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 60 тисяч маленьких запоріжців уже оздоровилися

11 липня 2014 - 12:52

Понад 60 тисяч маленьких запоріжців уже оздоровилися

Саме у розпалі цьогорічна дитяча оздоровча кампанія. За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, послугами літнього відпочинку та оздоровлення планують забезпечити понад 110 тис. дітей, що складає 67,3  % загальної кількості дітей шкільного віку. Для цього з усіх джерел фінансування виділено майже 70 млн. грн.

Станом на 10 липня вже встигли відпочити 41220 маленьких запоріжців та 23 тис.  дітей пільгових категорій.

Протягом оздоровчої кампанії запорізьких школярів  приймають 374 дитячі заклади, з них: 48 – позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, три  заклади санаторного типу, 317 – з денним перебуванням та чотири наметових містечка.

На оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, цьогорік виділено 5,5 млн. грн. Ці кошти розподілені між школами-інтернатами відповідно до кількості вихованців. Послугами оздоровлення будуть охоплені 375 дітей цієї категорії, а тривалість їх перебування в оздоровчих закладах  складе 63 дні.

Також триває робота щодо проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку комунальної та приватної форми власності. Наразі державну атестацію пройшли три заклади Якимівського району («Чайка», «Лісова пісня», «Гвоздика»).  Крім того, створено п’ять робочих груп для перевірки стану пожежної та техногенної безпеки об’єктів, задіяних під час курортного сезону.

В області на сьогодні діють три аварійно-рятувальні служби: Запорізька міська рятувально-водолазна служба (аварійно-рятувальні станції №1, №2, №3), «Аварійно-водолазна служба» Бердянської міськради та аварійно-рятувальний загін спеціального призначення ГТУ МНС України в Запорізькій області, які в період літнього купального сезону здійснюють обстеження дна водних акваторій.

У місцях, заборонених для купання, встановлено попереджувальні знаки, щити, нанесено відповідні надписи на залізобетонних конструкціях зрошувальних каналів і басейнів.

Також активізовано роботу з інформування населення  стосовно безпеки  людей під час відпочинку. Для дітей, які перебувають у дитячих оздоровчих закладах, проводяться заходи із залученням представників територіальних органів Державної служби з надзвичайних ситуацій.

З боку медичних працівників здійснюється чіткий контроль за дотриманням норм харчування в оздоровчих закладах, проводяться обов’язкові медичні огляди та бактеріологічні обстеження їх працівників, обстеження дітей.

Кожен дитячий заклад оздоровлення та відпочинку закріплений за окремою лікарнею  (за територіальним принципом). Забезпечено надання невідкладної та спеціалізованої медичної допомоги та своєчасний виїзд бригади швидкої в разі необхідності.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки