Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вшанували українських миротворців

15 липня 2014 - 12:54

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбулося засідання круглого столу ”Мир боронити  маємо честь”,  присвячений Дню миротворців України.

Разом з командуванням та особовим складом обласного військового комісаріату у заході взяли участь президент ВГО “Спас” Олександр Притула, представник УПЦ протоієрей Олександр.

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов зазначив, що 15 липня відзначається День миротворців України та нагадав про активну участь українських миротворців у міжнародній миротворчій діяльності для забезпечення миру і стабільності у світі. Це сприяє формуванню іміджу України на міжнародній арені як стабільної європейської держави.

Також під час круглого столу учасники обговорили питання необхідності утримання військовослужбовців з досвідом участі у миротворчих місіях у лавах Збройних Сил з метою подальшої передачі досвіду іншим військовослужбовцям,  підвищення якості підготовки та рівня бойової та мобілізаційної готовності підрозділів і військових частин в умовах агресії РФ проти України.

Спогадами про виконання миротворчих завдань у різні роки в миротворчих місіях у республіках Ірак та Сьєрра-Леоне з присутніми поділилися майор Юрій Ольховик, старший прапорщик Руслан Закарлюка.

             

Довідково: 

З 3 липня 1992 року Україна бере участь у миротворчій діяльності силами військових підрозділів. Починаючи з 1992 року біля 40 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у міжнародних миротворчих операціях , з них 5 тисяч продовжують службу – їхній досвід потрібен армії. З 1992 року 50 військовослужбовців Збройних Сил України загинули і понад 100 зазнали поранень у ході міжнародних миротворчих операцій. За зразкове виконання миротворчих завдань тисячі наших військових нагороджені медалями ООН. Більше 200 військовослужбовців, які проходили службу у миротворчих підрозділах ЗС України, нагороджено державними нагородами, понад 10 тис. - відзнаками Міністерства оборони України.

  

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров