Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Порушуючи графік руху в літній період, великовагові автомобілі руйнують автодороги області

16 липня 2014 - 10:12

В обласній державній адміністрації відбулася нарада щодо збереження автомобільних доріг регіону, яку провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

- На вихідних і я, і голова облдержадміністрації Валерій Баранов проїхали дорогами області і побачили, наскільки вони зруйновані через те, що вантажні автомобілі порушують графік руху великовагових транспортних засобів у Запорізькій області у період підвищення температури повітря – 28 градусів і вище. Ми повинні відпрацювати механізм контролю за цим питанням та притягнення порушників до відповідальності, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець наголосив, що через порушення графіка руху великовагових транспортних засобів у майбутньому доведеться виділяти дуже великі кошти на ремонт доріг, які нещодавно вже були відремонтовані, а в бюджеті на це коштів немає. Серед порушників, у переважній більшості, перевізники, які транспортують зерно, сипучі вантажі та метал.

Працівники Державтоінспекції, які зупиняють вантажівки, не мають права перевіряти вагу вантажу, і можуть лише рекомендувати перечекати спеку в місцях для відстою великовагових транспортних засобів.

Наразі в області нараховується два мобільних пункти зважування великовагових транспортних засобів, які постійно перебувають в одних місцях, про які знають водії вантажівок. Тому прийнято рішення перевести ці пункти на цілодобовий графік роботи,  разом з працівниками пункту мають чергувати працівники ДАІ – це єдиний спосіб зробити це відповідно до діючого законодавства.

Також прийнято рішення провести наради з керівниками зернових терміналів і домовитися, щоб великовагові автомобілі випускали за таким графіком, щоб запобігти їх переміщення в спекотний час. Крім того, буде проведено нараду з самими перевізниками.

Крім того,  розглянуто питання щодо внесення змін до законодавства, які б дозволили посилити профілактичну роботу та запобігти порушень графіка руху великовагових транспортних засобів у майбутньому.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області