Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальний захист ветеранів - першочергове завдання обласної влади

16 липня 2014 - 13:04

Соціальний захист ветеранів - першочергове завдання обласної влади

Належна підтримка ветеранів та інвалідів війни, реалізація обласної програми «Назустріч людям», підсумки обласного телемарафону «Пам’ять» - ці та інші питання розглянули учасники III пленуму Запорізької обласної організації ветеранів, у якому взяв участь заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Олег Ніколенко.

Посадовець підкреслив, що незважаючи на всі фінансові труднощі, турбота про ветеранів та задоволення їх потреб  завжди будуть першочерговими для обласної влади.

Наразі зусилля зосереджені на взаємодії з Міністерством соцзахисту щодо забезпечення інвалідів та ветеранів війни спецавтотранспортом та гідною пенсією, перегляду системи пільг, надання санаторно-курортного лікування.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОДА, в області на сьогодні проживає 59 тис. ветеранів та 199 тис. дітей війни. Одночасно з державними програмами для задоволення потреб ветеранів та інвалідів у регіоні діє програма «Назустріч людям», якою передбачено надання адресної грошової допомоги людям похилого віку. На її виконання з обласного бюджету спрямовано 7,9 млн. грн.

 Учасники пленуму також позитивно оцінили проведення телевізійного благодійного телемарафону «Пам’ять», присвяченого Перемозі у Великій Вітчизняній війні. Як повідомила заступник голови Запорізької обласної ради ветеранів України Валентина Матвєєва, всіма територіями, підприємствами, організаціями та фізичними особами вдалося зібрати майже 835 тис. грн. Більшу частину благодійних коштів спрямовано на потреби районних, міських та обласної ветеранських організацій, 96 тис. грн – організацій, що опікуються ветеранами та дітьми війни. Крім того, частину коштів передбачено на зміцнення матеріальної бази обласного госпіталю для інвалідів війни та госпітального відділення для інвалідів війни обласної клінічної лікарні.

В ході обговорення відзначено активну організаторську роботу Оріхівської, Бердянської, Гуляйпільської, Василівської, Пологівської, Чернігівської, Розівської та Токмацької районних рад ветеранів із залучення благодійних коштів для соціального захисту ветеранів та дітей війни, жертв нацистських переслідувань та інших категорій громадян.  

За підсумками пленуму радам міських і районних організацій ветеранів доручено зосередитись на підготовці до 70-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні та докласти максимум зусиль до організації чергового телемарафону «Пам’ять». Ветеранські спілки також мають активізувати роботу з патріотичного виховання молоді, організовувати якомога більше зустрічей ветеранів війни та військової служби зі школярами, студентами, молодими трудовими колективами.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області