Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Джури вчаться вишколу у гвардійців

16 липня 2014 - 14:55

У Запоріжжі тривають Всеукраїнські збори активістів гри «Джура 2014. Хортиця». Кожен день учасників, починаючи з дня заїзду 11 липня, насичений цікавою програмою, затвердженою Міністерством освіти і науки України, яку безпосередньо організовує та координує на місці Департамент освіти і науки облдержадміністрації.

Сьогодні діти проходять вишкіл на базі полку Національної гвардії «Гепард». Як повідомив заступник командира полку з виховної роботи Ярослав Калашник, протягом дня юнаки та дівчата зможуть ознайомитися з умовами військової служби, розпорядком та побутом частини, безпосередньо поспілкуватися з військовослужбовцями. Чимало з них, до речі, є учасниками антитерористичної операції на сході країни. Крім цього, передбачені змагання з розбирання зброї, метання учбової гранати, надання першої медичної допомоги, користування одягом для хімічного захисту тощо.

А завтра вишкіл продовжиться на військовому стрільбищі «Близнюки», де діти будуть виконувати вправи зі стрільби з автомата АК-74, долати козацьку смугу перешкод та гартуватимуться в різних військово-спортивних вправах.

За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, за попередні дні учасники зборів вже взяли участь у ігровій програмі «Нічна варта на Січі», під час якої хлопці з усіх команд охороняли комплекс «Запорозька Січ», вчилися стрільбі з лука та оволодівали навичками фехтування козацькою шаблею.

дітей екскурсійна програма по музею історії Запорозького козацтва, історико-етнографічному комплексу «Запорізька Січ» та круїз навколо о. Хортиця (14.07.2014 р.).

Відбувся також інтелектуально-спортивний вишкіл на тему «Легендарна Хортиця». За умовами  цієї гри діти знайшли чотири історичні та природні пам’ятники Національного заповідника «Хортиця» та національного державного геологічного заказника «Дніпровські пороги», виконали такі завдання як орієнтування на місцевості, визначення червонокнижних рослин Хортиці а також місць, пов’язаних з історією України та 200-річчям Т.Г. Шевченка.

І, звичайно, для дітей була організована екскурсійна програма по музею історії запорозького козацтва, історико-етнографічному комплексу «Запорозька Січ» та круїз навколо о. Хортиця.

Урочисті заходи та культурна програма проводилися за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Забезпечення такої насиченої  програми стало можливим завдяки допомозі підприємств «Запоріжсталь», «Мотор Січ», «Запоріжтрансформатор», які надали безкоштовне автобусне перевезення та кораблем навколо о. Хортиця.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович