Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці почали оформлювати компенсації на комунальні послуги

16 липня 2014 - 15:55

Запоріжці почали оформлювати компенсації на комунальні послуги

Відповідно до постанови Уряду «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги», яка набрала чинності з 1 липня, в області розпочався процес надання  компенсацій додаткових витрат на оплату послуг ЖКГ.

За словами начальника управління соціальних гарантій та державної соціальної допомоги Департаменту соцзахисту облдержадміністрації Катерини Кривошей, значного ажіотажу серед бажаючих отримати пільги наразі  не спостерігається. На сьогодні до територіальних органів соцзахисту населення за консультаціями звернулися майже чотири тисячі громадян, необхідні документи надали 28 осіб, п’ятьом компенсація вже призначена.

- Оскільки механізм надання цієї допомоги почав упроваджуватися лише два тижні тому, то занадто великої уваги до отримання пільг з боку запоріжців поки що не помітно. Думаю, ситуація зміниться, коли люди в серпні отримають та побачать платіжки за липень. Найбільшого напливу охочих оформити компенсацію ми очікуємо восени, з початком опалювального сезону, - зазначила посадовець.

Як повідомили в Департаменті соцзахисту населення ОДА, за попередніми розрахунками отримати новий вид соціальної допомоги можуть понад 130 тис. жителів області. Призначатиметься вона з місяця написання заяви до завершення опалювального періоду 2014-2015 років.

Наразі серед населення області постійно проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота про порядок надання допомоги: працюють  телефонні «гарячі лінії», інформацію можна отримати по «скайпу»,  організовуються зустрічі з громадянами за місцем проживання, виготовляються  інформаційні матеріали тощо.

Територіальними управліннями соціального захисту населення забезпечено щоденний прийом громадян, які можуть звернутися за наданням компенсації в зручний для себе час.

Телефон  «гарячої» лінії Департаменту соцзахисту населення ОДА - 764 13 62.   

 

Довідково.

Право на отримання компенсації мають не тільки малозабезпечені, але й ті сім’ї, в яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців нижчий за прожитковий мінімум, що визначатиметься в залежності від складу сім’ї.

З 1 січня 2014 року встановлено прожиткові мінімуми: для дітей віком до шести років - 1032 грн., для дітей віком від шести до 18 років - 1286 грн., для працездатних осіб - 1218 грн., для осіб, які втратили працездатність, - 949 гривень.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович