Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Завдання влади – належна організація роботи, а не покарання суб’єктів підприємницької діяльності»

16 липня 2014 - 16:43

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів нараду щодо врегулювання проблемних питань рекреаційних та курортних зон узбережжя Азовського моря в межах Запорізької області.

На порядку денному розглянуто стан проходження курортного сезону в смт Кирилівка Якимівського району, а також шляхи розв’язання проблем з водопостачанням та водовідведенням на території Кирилівської селищної ради.

- Непокоїть не тільки проходження цьогорічного сезону в Кирилівці, а й його перспективи на 2015 рік. Адже ми прийняли рішення зробити з нього справжній курорт з дійсно комфортними та якісними умовами для відпочинку людей. Тож маємо розпочати підготовку до сезону-2015 уже зараз, щоб встигнути вирішити наявні на цей час проблеми, і запобігти тим, які можуть виникнути в подальшому, - зазначив Григорій Самардак.

Як повідомив перший заступник голови Якимівської райдержадміністрації Віктор Казимиренко, наразі прочищено шість із восьми свердловин, три з них – минулого року, ще три – поточного року, обласна влада активно займається питанням  газопостачання населеного пункту.

За словами посадовця, цьогорічний курортний сезон виявився не дуже вдалим: наразі заповнено не більше 50% місць на базах відпочинку, місцями – ще менше. Наразі в населеному пункті пройшли оздоровлення лише 10% дітей від запланованого. Комунальні служби працюють нормально, з обсягами робіт справляються, Кирилівка забезпечена водою.

- Міліції недостатньо, днями з Кирилівки поїхали близько 70 курсантів. Через велику кількість правопорушень, таких як крадіжки, розбої, несанкціонована торгівля, міліція просто не встигає все відпрацьовувати. Тому найближчим часом до населеного пункту приїдуть ще 10 правоохоронців. Наразі в населеному пункті працюють дві бригади екстреної медичної допомоги, одна з них – місцева, друга прибула із Запоріжжя, днями приїде ще одна, - повідомив Віктор Казимиренко.

Крім того, в районі дуже багато вимушених переселенців, деякі з них прибувають через регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, інші – самостійно. Більше ста переселенців розселені на базах без харчування, близько 20 осіб – з харчуванням.

Григорій Самардак нагадав, що для отримання приймаючою стороною компенсації за витрати на обслуговування переселенців необхідно чітко фіксувати дати їх прибуття та виїзду, збирати необхідні документи.

Також було заслухано начальника Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області Романа Терехова, який поінформував про дотримання вимог санітарного законодавства на території Кирилівської селищної ради.

- На сьогодні концепція водопостачання та водовідведення, аналіз інвестиційних зобов'язань на території Кирилівської селищної ради – це першочергові питання. Визначення концепції - це перший етап, без якого ми не зможемо просуватися далі, почати пошук і відбір інвестиційних проектів. Виходячи з аналізу проблемних питань, можна дійти  висновку, що в нас залишаються проблеми з водовідведенням і водопостачанням Кирилівки, наявності несанкціонованих звалищ, стихійної торгівлі, невідповідності частини оздоровчих закладів вимогам законодавства з протипожежної безпеки, безпеки на воді тощо, - зазначив Григорій Самардак.

Посадовець зазначив, що перед проведенням перевірок та оформленням штрафів суб’єктам господарської діяльності необхідно повідомити про вимоги та дати можливість привести дозвільні документи, територію, пляжі відповідно до чинного законодавства. Він наголосив, що саме в цьому - в організації роботи, а не в покаранні, перш за все, полягає завдання влади.

- Необхідно виїжджати на території і пояснювати на місці вимоги, а потім уже перевіряти і карати тих, хто не хоче дотримуватися законодавства. Переконаний, що Кирилівській селищній раді необхідно разом з Департаментом екології, МНС, УВС, екологічною інспекцією організувати на місці нараду і роз'яснити суб'єктам господарювання вимоги чинного законодавства в рекреаційних і курортних зонах Ми повинні опрацювати проблемні питання, які виникають у підприємців, і пояснити шлях вирішення, - підкреслив Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки