Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область – один з регіонів, де розміщується найбільша кількість тимчасових переселенців із зони проведення АТО

17 липня 2014 - 10:55

Запорізька область – один з регіонів, де розміщується найбільша кількість тимчасових переселенців із зони проведення АТО

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань організації прийому та облаштування вимушених переселенців із зони проведення АТО, яку провів голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

Як повідомив заступник начальника ДСНС України Василь Стоєцький, наразі в Донецькій області працюють два транзитних пункти, через які здійснюється безпечне переміщення тимчасових переселенців із зони АТО в інші регіони України, у Луганській області – один. Там переселенцям надається психологічна та соціальна допомога, вони забезпечуються харчуванням та мають можливість перепочити, після чого їх переміщують в інші регіони.

Станом на 16 червня із зони АТО виїхав 41901 тимчасовий переселенець, щодня зону АТО покидають у середньому близько 1,1 тис. мирних жителів, значно менше – у вихідні дні. Найменше тимчасових переселенців нараховується в західних регіонах України, в інших –  від трьох до семи тисяч осіб. За час проведення АТО у вимушених переселенців народилася 101 дитина. Наразі по всій Україні працевлаштовано лише 537 громадян, які виїхали із зони проведення антитерористичної операції. Запорізька область – один з регіонів, де розміщується найбільша кількість переселенців.

Сергій Бочковський наголосив, що всі регіони України мають провести паспортизацію приміщень, у яких можна розселити вимушених переселенців. Окрема увага має приділятися перевірці готовності цих будівель до опалювального сезону, адже санаторії та бази відпочинку, де зараз проживає значна частина переселенців, не мають опалення.

Також порушувалося питання щодо налагодження зв’язків з підприємствами, які готові надавати житло та забезпечувати харчуванням переселенців на умовах роботи одного або кількох членів родини. Така практика вже розпочалась у деяких регіонах.

Також під час селекторної наради розглядалися питання соціального забезпечення вимушених переселенців, створення належних умов життя, сприяння в працевлаштуванні, влаштуванні дітей до шкіл та дитячих садків тощо.

Як повідомив Петро Гончарук, станом на ранок 17 липня в області зареєстровано 4 тис. 551 вимушений переселенець, з них 232 – за останню добу.

   

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні