Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обсяги споживання природного газу в області мають бути скорочені на 30%

17 липня 2014 - 15:52

Обсяги споживання природного газу в області мають бути скорочені на 30%

Питання підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ та об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2014-2015 років, а також розрахунків за спожитий газ розглянуто на всеукраїнській селекторній нараді, яку провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Високопосадовець повідомив, що якщо раніше Урядом була поставлена задача скоротити споживання природного газу на 10% у кожному регіоні, то зараз  -  домогтися 30% економії.

- Всім зрозуміло, що це дуже жорстка цифра, але неможливих завдань не буває. Ми не можемо допустити сценарію повної відсутності газу цієї зими. Працюйте спільно з фахівцями та науковцями, підключайте всіх можливих спеціалістів.  Тільки від нашої згуртованості залежатиме результат, якого очікує від нас Уряд, - зазначив Григорій Семчук.

За його словами, з 28 липня до Міністерства запрошуватимуться заступники голів облдержадміністрацій та керівники підприємств теплопостачання для того, щоб  представити та захистити свої розрахунки щодо економії 30% природного газу. Наразі розробляється графік зустрічей. Відповідальні посадові особи Запорізького регіону мають  звітувати 30 липня.

Заступник голови ОДА Петро Гончарук повідомив, що станом на 15 липня заборгованість теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ складає 829 млн. грн.

- На сьогодні ми відпрацьовуємо комплекс заходів з економії газу. Якщо враховувати те, що минулого року нам вдалося заощадити 8% природного газу, то 30% можна досягти тільки шляхом тотальної економії. Будемо ставити завдання щодо повної ізоляції та припинення опалення тих приміщень, де не проживають люди.  Створюватимемо спеціальні комісії, які перевірятимуть  усі під'їзди, двері, покрівлі, вікна на предмет можливих витоків тепла. Ми не маємо іншого виходу, - констатував посадовець.

Коментуючи підсумки наради, Петро Гончарук для присутніх у запорізькій студії наголосив на необхідності вчасного проведення тендерів на закупівлю вігулля, перевірки його якості та забезпечення регулярних поставок сировини.

- Поставки вугілля мають бути щомісячними, а не одноразовими. Часто ж буває, коли постачальники привезуть 25 т вугілля відразу, а там більше пилу, ніж самої сировини. Всіх, хто ставитиметься до цього безвідповідально, будемо карати. Хочу, щоб кожен розумів:  не можна сподіватися на щасливий випадок, треба вже зараз готуватися  до складної зими, – підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні