Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «Металургія – фундаментальна галузь промисловості не тільки Запорізької області, а й усієї України»

18 липня 2014 - 10:52

Валерій Баранов: «Металургія –  фундаментальна галузь промисловості не тільки Запорізької області, а й усієї України»

Кожного року в третю неділю липня в Україні відзначається День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Враховуючи, що Запорізька область – промисловий регіон, це свято відзначає майже кожна запорізька родина. З цієї нагоди в області відбувається ціла низка урочистих заходів з привітанням металургів.

Учора, 17 липня, відбулися урочистості в ПК «Дніпроспецсталь», у яких взяв участь голова облдержадміністрації Валерій Баранов. Вітаючи металургів, очільник регіону наголосив, що металургія – це фундаментальна галузь промисловості не тільки Запорізької області, а й усієї України.

- Багато в чому саме завдяки металургійним підприємствам Запорізький край уже багато років має славу індустріального серця України. Діяльність металургійного комплексу області значно впливає на показники цієї галузі й по Україні в цілому. Адже в нас виробляється понад 10% чавуну, приблизно 30% сталі, 36% феросплавів та понад 20% готового прокату. Металургія – це не тільки економікоформуюча та бюджетонаповнююча, а й містоутворююча галузь, і все це – завдяки нашим славним металургам, - зазначив Валерій Баранов.

Посадовець наголосив, що сьогодні перед галуззю стоять дуже складні завдання: підвищення конкурентоспроможності продукції, проведення модернізації виробництва,  гармонізація цих процесів з вирішенням екологічних питань.

Керівник області нагородив кращих металургів запорізьких промислових підприємств за сумлінну плідну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток промисловості Запорізького регіону.

 

Довідкова інформація:

Металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів (крім машин і устатковання) є найбільш потужним видом промислової діяльності області. В цій сфері задіяна п’ята частина всіх працюючих у промисловості. За підсумками п’яти місяців поточного року обсяг реалізованої промислової продукції  галузі склав 12 млрд. грн. або 35,3% її загального обсягу в промисловості.

На підприємствах металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, крім виробництва машин і устатковання (без урахування підприємств з кількістю працюючих менше десяти осіб) у січні–травні 2014 р. було зайнято 29,9 тис. осіб, кожний четвертий працівник – жінка.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за п’ять місяців поточного року становила 5497 грн., що на 29% більше рівня по промисловості області та на 18,7% – ніж за відповідний період попереднього року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також