Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки державній програмі гіпертоніки мають можливість купувати ліки зі знижкою від 30 до 90 %

18 липня 2014 - 12:40

Завдяки державній програмі гіпертоніки мають можливість купувати ліки зі знижкою від 30 до 90 %

Актуальні питання розвитку сфери охорони здоров’я області розглянуто на нараді, яку провела директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Наталія Мотовиця за участю головних лікарів лікувально-профілактичних закладів області,  головних штатних та позаштатних спеціалістів Департаменту, керівництва управління з питань охорони здоров’я Запорізької міськради, начальників відділів охорони здоров’я Бердянської та Мелітопольської міських рад, Куйбишевської та Приморської райдержадміністрацій, територіального медичного об’єднання Михайлівського району, центрів первинної медико-санітарної допомоги.  

Фахівці зосередилися на обговоренні плану заходів, спрямованих на розв’язання проблемних питань системи охорони здоров’я Запорізької області на 2014 рік.

У цьому контексті директор Департаменту Наталія Мотовиця запропонувала головним лікарям опрацювати перелік напрямів використання вільних приміщень у бюджетних лікарнях та для кожної окремо визначити оптимальну кількість аптечних пунктів, банкоматів, діагностичного обладнання тощо, щоб забезпечити не тільки необхідний лікувальний процес, а й належні умови праці медиків.

Учасники засідання також проаналізували роботу служби екстреної медичної допомоги та кардіологічної служби області. Позаштатний кардіолог Департаменту Сергій Підлужний окрему увагу приділив стану реалізації завдань Уряду щодо державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Так, ще з 2012 року в Україні впроваджується пілотний проект з відшкодування цін на препарати для осіб з артеріальною гіпертензією. Завдяки цій державній програмі 75% хворих на гіпертонічну хворобу в країні почали систематичне лікування, чим уберегли себе від розвитку серцево-судинних захворювань, насамперед інфаркту та інсульту. 

- На виконання програми в нашому регіоні цього року передбачено понад 5 млн. грн. Наразі з держбюджету виділено 1,6 млн. грн. Завершується етап заключення договорів між лікувально-профілактичними закладами області та аптечними пунктами. Кожен пацієнт з підвищеним артеріальним тиском може звернутися до свого лікаря з проханням виписати йому рецепт, за яким  він отримає ліки зі значною знижкою.  Вона може коливатись від 30 до 90 %, - зазначив Сергій Підлужний.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні