Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дві області беруть участь в проекті партнерства Канада-Україна. Одна з них - Запорізька

31 травня 2006 - 15:16

В облдержадміністрації відбулося чергове засідання обласної Координаційної ради з питань розвитку підприємництва. На її початку перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін презентував проект партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток» перед членами ради, начальниками управлінь облдержадміністрації, керівниками територіальних структур центральних виконавчих органів влади, представниками ділових кіл, засобами масової інформації.

За словами Олександра Сіна, вказаний проект, який реалізується спільно з Інститутом регіональних та євроінтеграційних досліджень «ЄвроРегіо Україна» і Канадським інститутом урбаністики (м.Торонто) за підтримки Канадського Агентства Міжнародного Розвитку, з усіх областей України наразі буде впроваджуватися тільки в 2-х – Запорізькій та Закарпатській, а відповідний досвід та напрацювання будуть розповсюджуватись в інших регіонах України.

Мета проекту, який буде реалізовуватися протягом 5 років, це сприяння сталому регіональному розвитку шляхом створення та підтримки демократичного процесу участі громадськості у розробці та реалізації регіональної політики:

- Ідея проекту перекликається з напрямком діяльності обласної виконавчої влади – залучення представників політичних, ділових та інших кіл області до вироблення та впровадження стратегії соціально-економічного зростання регіону. Цю ідею постійно культивує голова облдержадміністрації Євген Червоненко, - підкреслив Олександр Сін.

Проект «Регіональне врядування та розвиток» підвищить спроможність облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування здійснювати ефективний менеджмент та планування, сприятиме залученню громадських організації (малого та середнього бізнесу, охорони навколишнього середовища, студентські організації тощо) до діяльності у сфері регіонального управління та розвитку.

Передбачається залучення спеціалістів Канади та країн Центрально-Східної Європи для проведення семінарів, надання ними консультацій з питань оцінки регіональної політики, організація навчальних поїздок до вказаних країн. Це, безумовно, сприятиме встановленню професійних та інституційних зв'язків.

Регіональним координатором проекту від обласної виконавчої влади є начальник управління регуляторної політики та підприємництва облдержадміністрації Світлана Кругляк, регіональний менеджер проекту - голова правління спілки підприємців “Порада” Ірина Лєх.

Після презентації члени Координаційної ради заслухали звіти голів Новомиколаївської та Мелітопольської райдержадміністрацій про стан розвитку підприємництва в районах. За інформаціями керівників на обох територіях спостерігається тенденція збільшення кількості, як малих підприємств, так, природно, і кількості зайнятих в них осіб. Проте, за словами Світлани Кругляк, є недоліки. В Новомиколаївському районі належним чином не працює дозвільний центр, засідання координаційних рад в обох районах проводяться нерегулярно. Зобов'язавши керівників районів виправити стан, перший заступник голови облдержадміністрації запропонував членам ради визнати роботу згаданих райдержадміністрацій задовільною. Пропозицію члени ради прийняли та обговорили актуальні проблемні питання розвитку підприємництва в області.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика