Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки обласній програмі свої житлово-побутові умови покращили понад 12 тис. сільських сімей

1 вересня 2014 - 11:40

Завдяки обласній програмі свої житлово-побутові умови покращили понад 12 тис. сільських сімей

Понад 15 років «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі” забезпечує сталий розвиток цільової програми “Сільське подвір’я”.

 Відповідно до неї селяни мають можливість отримати довгострокові пільгові кредити для будівництва нових житлових будинків із надвірними підсобними приміщеннями, добудови та реконструкції житлових будинків, спорудження інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій, купівлі житла, обладнання, сільськогосподарської техніки тощо.

Як повідомила директор фонду Людмила Любім, протягом останніх десяти років майже втричі зросла кількість укладених кредитних договорів і вдвічі - обсяги кредитування.

Загалом за період реалізації програми з сільськими жителями укладено 10 372 кредитних договори на загальну суму 108 884,5 тис. грн.

Свої житлово-побутові умови змогли покращити понад 12 тис. сільських сімей. З початку дії програми придбано 620 індивідуальних житлових будинків, реконструйовано  824 домівки, газифіковано понад 10 тис. сільських садиб, 188 сімей отримали можливість розвинути власне підсобне господарство за рахунок придбання сільськогосподарської техніки та худоби.

Найбільш активну діяльність в реалізації програми на сьогодні проявляють Мелітопольський, Веселівський, Приазовський, Приморський, Розівський Михайлівський, Запорізький, Кам'янсько-Дніпровський і Василівський райони області.

Важливим джерелом фінансування програми є кошти, отримані від повернення кредитів, середньорічний обсяг яких за останні п’ять років склав 10 млн.грн. Цей показник - найкращий в Україні.

Також за цей час створено чітку систему кредитування селян і відпрацьовано механізм проходження бюджетних коштів, який сприяє їх  ефективному та прозорому використанню, ритмічному кредитуванню та дозволяє оперативно контролювати повернення кредитних коштів позичальниками.

На фінансування програми в поточному році передбачено 10 566,84 тис.грн., у тому числі 5 700,00 тис.грн – з державного бюджету, 4 097,04 тис.грн – з обласного, 669,8 тис.грн – з районних бюджетів та 100 тис.грн - з інших джерел.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни