Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До області продовжують прибувати вимушені переселенці зі Сходу України

3 вересня 2014 - 10:09

До області продовжують прибувати вимушені переселенці зі Сходу України

За останню добу до регіону прибули 658 переміщених осіб. Станом на сьогодні, 3 вересня, в області розміщено 22 835  громадян із зони проведення антитерористичної операції (Донецької та Луганської областей), у тому числі 476 - із Автономної Республіки Крим.

Загалом у регіоні знайшли прихисток 2551 чоловік, 8569 жінок, 8519 дітей, 3196 інвалідів та людей похилого віку.

Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує на базі консультаційного центру Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

Разом з тим, як зазначив начальник штабу Микола Головань, 1055 осіб, які кілька місяців проживали на території Запорізької області, вже повернулися додому.

 - Люди повертаються вже не тільки на звільнені від терористів території, деякі їдуть у Донецьк. Когось родичі покликали, хтось за власною ініціативою вирішив повернутися. Загалом чітко відслідкувати міграцію переселенців дуже важко, тому ця цифра може коливатися, - зауважив начальник штабу.

Більшу частину перевезеть вимушених переселенців організовують волонтерські групи, частина осіб повертається до своїх домівок самостійно.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, тимчасово переміщені особи в повній мірі забезпечені необхідною кваліфікованою медичною допомогою. За останні три місяці її отримали 5989 переселенців (з них 3226 – діти), які прибули на територію області з окупованих територій Донецької та Луганської областей. Госпіталізовано 756 дорослих та 524 дитини; 285 осіб взято на облік, народилося 23 дитини. Проведено майже 2000 медичних оглядів та флюорографічних обстежень.

За інформацією Міжвідомчого координаційного штабу ДСНС України, загальна кількість переселенців, тимчасово розміщених у різних регіонах, становить 215 тис. 594 особи. З урахуванням переміщених осіб у межах Луганської області - 230 тис. 680 переселенців.

Найбільш складна ситуація щодо розміщення громадян, організації їх життєзабезпечення склалася наразі в Донецькій області (розміщено 61 тис. 368 осіб), у місті Київ (25 тис. 448 осіб), Запорізькій (22 тис. 235 осіб), Дніпропетровській (18 тис. 729 осіб), Харківській (16 тис. 98 осіб), Луганській (15 тис. 87 осіб), Одеській (11 тис. 672 особи), Полтавській (9 тис. 94 особи), Київській (6 тис. 424 особи) та Львівській (5 тис. 547 осіб) областях. Найменша кількість розселених у Тернопільській (1 тис. 52 особи), Рівненській (1 тис. 267 осіб), Закарпатській (1 тис. 347 осіб) та Волинській (2 тис. 897 осіб) областях.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market