Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запоріжзеленгосп» плануватиме асортимент саджанців з урахуванням потреби ринку

3 вересня 2014 - 10:37

«Запоріжзеленгосп» плануватиме асортимент саджанців з урахуванням потреби ринку

На території регіону працює унікальне підприємство – КСП “Запоріжзеленгосп”, яке профілюється на вирощуванні деревно-чагарникових культур з матеріалу, адаптованого до природно-кліматичних зон України, особливо до степової зони Запорізької області зі спекотним і посушливим літом.

На території в 240 гектарів вирощуються 150 видів декоративних дерев і чагарників. Керує комунальним сільськогосподарським підприємством Юрій Гарбер, який поінформував про основні результати роботи за І півріччя  2014 року.

За інформацією посадовця, торік підприємство продало 39,2 тис. одиниць дерев та кущів хвойних і листяних порід,  за І півріччя 2014 року - 17 тис. одиниць.

Особливість діяльності підприємства - сезонний характер роботи. Реалізація продукції здійснюється в другому (квітні) та четвертому (жовтні, листопаді, грудні) кварталах фінансового року. Решта часу підприємство займається роботами по догляду за саджанцями та підготовкою їх до реалізації.

Тож основне завдання, яке було поставлене торік обласною владою перед  підприємством - збільшення доходної частини та оптимізація витрат, що забезпечить  подальший розвиток.

Так, витрати за І півріччя 2014 року скоротилися на 737 тис. грн., у тому числі собівартість реалізованої продукції за І півріччя знижена на 97 тис. грн. Витрати на утримання апарату управління зменшились на 166 тис. грн. Крім того, за рахунок підвищення продуктивності праці, механізації виробничого процесу з вирощування підприємство зменшило заплановані збитки на 411 тис. грн.

За звітний період підприємство отримало доходів всього 2187 тис. грн., у т.ч. чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, послуг) - 1826 тис. грн.

Крім того, в рамках оптимізації витрат з ІV кварталу 2013 року на підприємстві запроваджено моніторинг рівня продажу по культурах з подальшим аналізом результатів продажу і плануванням закладки нових видів культур. Тож асортимент саджанців буде плануватись з урахуванням потреби ринку.

Також наприкінці минулого року на території підприємства встановлена система відеоспостереження, щоб запобігти розкраданню саджанців.

З метою економії витрат на енергоносії наразі підприємство здійснює перехід котлів на тверде паливо на осінньо-зимовий період.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес