Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Села Приазовського району отримають блакитне паливо завдяки інвесторам

4 вересня 2014 - 10:28

Села Приазовського району отримають блакитне паливо завдяки інвесторам

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Петра Гончарука відбулася нарада з представниками компанії «EuroCape Ukraine I» з питань газифікації територій області в рамках виконання соціальних зобов’язань.

У нараді також взяли участь представники управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА, Приазовської райдержадміністрації, ПАТ «Запоріжгаз».

Головне питання, яке розглянули учасники наради, - виконання компанією «EuroCape New Energy»  соціальних зобов’язань, зокрема «EuroCape Ukraine I», яка кілька років тому підписала інвестиційні угоди з шістьма сільськими радами Приазовського району. Вони передбачають інвестиції у розвиток соціальної інфраструктури на рівні сіл  на суму  8 млн. грн. Наразі мова йде про забезпечення населених пунктів Приазовського району природним газом.

 - Газифікація сіл спочатку мала відбуватися за рахунок бюджетних коштів ще в 2012 році. Але, зважаючи на скрутну економічну ситуацію, цей процес загальмувався. Компанія «EuroCape Ukraine I» виступила з ініціативою допомогти нам у цій справі, тепер ми маємо можливість забезпечити людей блакитним паливом, - зазначив заступник начальника управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко.

Учасники наради обговорили технічні моменти, пов’язані з підключенням газу в селах Надєждіно, Добрівка та Дунаївка, визначилися з виконавцем робіт та обрахували фінансові витрати.

Жителі села Надєждіно отримають природний газ першими. На це буде витрачено 292 тис. грн. Черговість проведення цих робіт у Добрівці та Дунаївці наразі  на стадіїї обговорення.

- Ми визначили головне – як запустити цей процес, з чиєю допомогою та за які кошти. Деталі будемо допрацьовувати в ході роботи, - підсумував заступник голови ОДА Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області