Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко привітав суддів з 15-ою річницею з дня утворення системи господарських судів України

2 червня 2006 - 13:37

Шановні працівники   господарських судів всіх рівнів  в Запорізькій області!

 

Мені приємно  вітати вас  із святом, приуроченим до  15-ій річниці з дня утворення  системи господарських судів України. Оскільки сам факт його відзначення свідчить про  те, що Україна  є дійсно самостійною  незалежною державою із власною розгалуженою системою судочинства.

 

 Господарські суди – рівноправні представники судової гілки влади в Україні.  Втім, вони  мають  конкретну спеціалізацію - здійснюють правосуддя у царині господарських відносин. Їх завдання  полягає у  захисті на засадах верховенства права  інтересів учасників господарських правовідносин.

 

Розуміючи, як  сьогодні надзвичайно важливо сформувати в українському  суспільстві впевненість, що в суді можна одержати надійний судовий захист, Президент і  Уряд ініціювали  реформування судової системи в нашій державі. Ми усвідомлюємо, що від того, як суспільство сприймає закладені в основу реформ ідеї і підтримує їх, багато в чому залежить результат здійснюваних нововведень у судово-правовій сфері.

 

   

 

   В умовах стрімкого реформування як суспільства, так і держави, існує нагальна потреба в завершенні судової реформи, оскільки довге знаходження судової влади у стані реформування не сприяє підвищенню якості судочинства. При цьому необхідно мати на увазі, що здійснювати це реформування слід виважено, враховуючи правові традиції та правову культуру суспільства, не забуваючи, що реформа судової системи цінна не сама по собі, а має за мету ефективний захист прав людини, і, окрім того, є одною із складових розвитку суспільства в цілому. На вас, шановні друзі, фахівців судочинства  покладається відповідальне  завдання   привести судову систему України у  відповідність  до європейських стандартів.

 

   Першочергове місце у системі реформаційних дій має бути відведено комплексу різнопланових заходів щодо удосконалення системи правосуддя та судової влади. Пріоритетність цих перетворень має бути обумовлена місцем, роллю та значенням судової гілки влади у сучасній доктрині правової держави, її визначальним впливом на дотримання прав і свобод людини у суспільстві, забезпечення правопорядку та ефективності реалізації владних повноважень всіма державними інституціями.

 

   Як представник Президента  в регіоні, покликаний забезпечувати  виконання законів у всіх сферах діяльності,  я сприятиму  ефективним ініціативам  в сфері  впровадження  заходів, що прискорять процеси реформування судової системи на території області.

 

 

   Від щирої душі  і чистого серця  хочу всіх привітати  з невеличким, але все ж ювілеєм! В цей прекрасний день зичу вам  козацького здоров’я, родинного щастя, злагоди, наснаги для нових здобутків, незгасної енергії та невтомності у вашій щоденній праці. 

 

            Нехай поруч з Вами завжди будуть віра, надія, любов!

 

 

 

 

 

Голова обласної державної адміністрації                                 Євген  Червоненко

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни