Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Єдина країна - разом до перемоги»

9 вересня 2014 - 13:54

«Єдина країна - разом до перемоги»

Таким лейтмотивом буде пронизана майбутня благодійна акція, присвячена вшануванню пам’яті героїв, загиблих у боях під час проведення АТО. Захід відбудеться 18 вересня в КЗ імені Глінки за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

- В Україні зараз точиться справжня війна, тисячі громадян нашої держави в лавах Збройних Сил України, Національної Гвардії, добровольчих загонів відстоюють незалежність своєї Батьківщини в боях на Донбасі. Загиблих уже – сотні. Боронячи свій край, гинули найкращі представники нації, тому ми маємо завжди про них пам’ятати, пам’ятати такими, якими вони були.   Хочемо вшанувати їх пам’ять так, як ми вміємо, через мистецтво. Вхід для всіх абсолютно вільний. Прошу всіх небайдужих прийти та підтримати українську армію, - закликав директор Департаменту Владислав Мороко.

В рамках акції буде проведено кілька заходів: благодійний аукціон, на якому кращі митці Запорізького краю презентують свої витвори, а всі зібрані кошти підуть на користь армії; презентація фотовиставки «Героїка», яка відображатиме різні сторони військових буднів (і зони військових дій, і волонтерську допомогу  армії, роботу блок-постів тощо).

В експозиції виставки також планується презентувати цикл патріотичних плакатів із зображеннями загиблих бійців, які потім будуть передані до державних установ.

Крім того, акцією передбачено проведення  концерту творчих колективів і солістів Запорізької обласної філармонії, в якому візьмуть участь ті, хто побував з культурними програмами у військових частинах у зоні АТО. Також у концерті візьмуть участь самодіяльні колективи та групи, які не раз підтримували своїми виступами наших військових.

Під час заходу волонтери запорізького Червоного Хреста та представники громадської організації «Солдатські матері»  збиратимуть гроші, які потім будуть передані на реабілітацію воїнів, постраждалих у зоні АТО.

Ще один благодійний проект за підтримки голови облдержадміністрації Валерія Баранова відбудеться 13 вересня в Палаці культури ім. Кірова. З концертною програмою до Запоріжжя приїде українська співачка Мар'яна Садовська. Всі кошти, зібрані під час концерту, будуть спрямовані на підтримку та відновлення Донбасу.

Вартість благодійних квитків -  50-150 грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також