Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спеціальна група визначить, як подолати черги в медичних закладах

9 вересня 2014 - 17:06

Як позбутися величезних черг під час запису до вузьких спеціалістів Запорізької міської багатопрофільної дитячої лікарні № 5 – над цим питанням дискутували учасники засідання координаційної ради з проблемних питань охорони здоров’я області,  яке провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

В обговоренні взяли участь представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, управління з питань охорони здоров’я Запорізької міськради, головні лікарі медичних закладів, громадськість.

У ході засідання вони переглянули аматорський відеоролик, який проілюстрував, що запоріжці, бажаючи записатися до лікаря, вимушені займати чергу ще з ночі.

Як пояснила начальник управління з питань охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторія Ушакова, такий наплив людей пов’язаний із несвоєчасним проходженням дітьми традиційних профілактичних оглядів.

- Ми провели моніторинг по всіх медичних закладах, де обслуговуються діти, на предмет утворення черг. Лише 95% школярів пройшли медогляд до 20 серпня, решта -  а це майже 80 тисяч дітей звернулися до лікарень тільки в останній тиждень серпня, - повідомила посадовець.

Заступник голови Комітету  громадського контролю за діями влади Ірина Лєх у своєму виступі підкреслила, що такі черги існують завжди, протягом року в цілому.  Громадський діяч запропонувала вирішити це питання шляхом встановлення терміналів та запровадження електронних черг.

Заступник голови ОДА Петро Гончарук підтримав таку пропозицію, а також наголосив на необхідності створення робочої групи, яка більш поглиблено займатиметься розв’язанням проблеми організації консультативної амбулаторної допомоги не лише в багатопрофільній дитячій лікарні № 5, а й інших медзакладах.

- Потрібно створити спеціальну робочу групу, визначитися з її складом. Ми в будь-якому випадку повинні знайти дієвий механізм подолання тих черг, які ми сьогодні побачили. Головне – це бажання організувати роботу так, щоб вирішити це питання раз і назавжди, - підсумував представник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу