Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учасники ІV Міжнародного енергетичного форуму напрацьовують успішну модель енергоефективності

10 вересня 2014 - 12:59

За підтримки обласної державної адміністрації у виставковому центрі «Козак-Палац» відбулося відкриття ІV Міжнародного енергетичного форуму. Від імені голови ОДА Валерія Баранова учасників заходу привітав його заступник  Петро Гончарук.

- Для нашої області такий форум має величезне значення, особливо в світлі останніх подій. Наразі ми живемо в режимі постійної економії газу, щодня проводимо моніторинг споживання енергоносіїв. Можу сказати, що у серпні ми насилу, але вклалися в чинні ліміти. З огляду на це вкрай необхідним є впровадження альтернативних джерел тепла. Сьогодні ми продемонструємо свої можливості, те, що готові працювати з інвесторами, ми запропонуємо свою концепцію роботи, а вони в свою чергу - сприятливі для нас інвестиційні можливості та нові пропозиції. Ми завжди готові до співпраці, сподіваємося під час роботи форуму  ознайомитися з існуючим досвідом енергозбереження та напрацювати успішну модель енергоефективності, - зазначив Петро Гончарук.

Організаторами форуму виступили Запорізька торгово-промислова палата, обласна державна адміністрація, Запорізька міська рада, Торгово-промислова палата України за підтримки Конфедерації будівельників України, Центру ресурсоефективного та чистого виробництва, європейсько-українського енергетичного агентства, профільних відомств та асоціацій, консалтингових компаній.

У ході форуму планується обговорити такі актуальні теми як ефективне використання енергоресурсів у будівельній галузі, реалізація енергоефективних проектів у будівництві та житлово-комунальному секторі, досвід реалізації проектів з підвищення ресурсоефективності підприємств, гармонізація екологічного законодавства України відповідно до положень угоди про Асоціацію з ЄС.

За участю авторитетних аналітиків та експертів у рамках засідань «круглих столів» учасники  розглянуть ресурсо- та енергоефективні технології і чисте виробництво для будівельного та промислового сектору.

Окрему увагу планується приділити перспективам і ризикам від упровадження нової системи торгівлі викидами парникових газів для українських підприємств, а також досвіду участі підприємств Запорізької області в системі торгівлі квотами на викиди парникових газів. 

Більше дізнатися про потреби Запоріжжя та наочно представити свої пропозиції профільним компаніям з енергозбереження допоможе «Контактна енергетична біржа».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України