Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область – кузня чемпіонів та олімпійських призерів

12 вересня 2014 - 11:26

Запорізька область – кузня чемпіонів та олімпійських призерів

Напередодні відзначення Дня фізичної культури спортивна спільнота області підбиває підсумки насиченого різноманітними змаганнями та турнірами року. Як повідомили в управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, для Запорізького регіону 2014 рік ознаменувався численними спортивними перемогами.

Вперше за історію українського спорту на найвищу сходинку чемпіонату Європи та світового чемпіонату з академічного веслування піднявся запорізький спортсмен Олександр Надтока в складі української збірної.

Бронзову медаль із чемпіонату Європи зі стрибків у воду привіз додому вихованець спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву зі стрибків у воду та плавання «Мотор Січ» Максим Долгов.

Бронзовим призером чемпіонату світу з дзюдо також став Георгій Зантарая, медаль такого ж ґатунку на європейських змаганнях з плавання здобула Марина Черняк.

Скарбничку медалей вдалося поповнити завдяки чемпіонату Європи з греко-римської боротьби, на якому золото виборов наш земляк Жан Беленюк, а срібло -  Олександр Шишман.

З перемогою з ІІ Юнацьких Олімпійських ігор повернулися запоріжанки: перша чемпіонка світу серед юніорів в історії українського тхеквондо Юлія Міюц завоювала бронзову медаль ігор, а представниця стрибків у довжину легкоатлетка Єлизавета Бабій, побивши свій особистий рекорд, здобула олімпійське золото.

Варто відзначити здобутки запорізьких спортсменів з паралімпійських видів спорту, які цього року підтвердили свій високий рівень, підкоривши не один п’єдестал найпрестижніших світових турнірів.

Чемпіонами Європи з плавання серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату та зору стали Вікторія Савцова та Олексій Федина. Марина Вербова здобула срібну медаль.

Золото на чемпіонаті Європи з легкої атлетики завоювала наша спортсменка Марія Помазан, показавши найкращий результат з метання ядра.

Чемпіонкою світу з тхеквондо цього року стала Вікторія Марчук.

Крім того, медаль найвищого ґатунку на чемпіонаті світу з пауерліфтінгу серед спортсменів з ураженням опорно – рухового апарату виборола для рідної області Раїса Топоркова. Аналогічну нагороду здобула запорізька спортсменка Інна Черняк на чемпіонаті світу з дзюдо серед спортсменів з порушеннями зору.

Загалом у категорії олімпійських видів спорту запорізькі спортсмени принесли  рідному краю шість золотих, дві срібних та сім бронзових медалей.

Своїми здобутками на міжнародній арені відзначилася Запорізька обласна федерація ушу – її вихованці привезли з чемпіонату Європи 18 золотих, 14 срібних та 11 бронзових нагород.

Підняти Запорізьку область на ще один щабель спортивного визнання вдалося представникам ще донедавна незвичних для нашого регіону видів спорту. Так, запорізькі сумоїсти на чемпіонаті світу серед юніорів посіли третє місце, а на чемпіонаті Європи з панкратіону серед юніорів - друге.

Як зазначила начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова, незважаючи на блискучі перемоги, наші чемпіони не спочивають на лаврах, а вже готуються до підкорення нових спортивних вершин.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович