Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Музейні виставки надихають молодь на патріотизм

12 вересня 2014 - 13:26

Музейні виставки надихають молодь на патріотизм

З початком нового навчального року пожвавилося відвідування учнями та студентами музеїв області, які зосередилися на висвітленні тематики «Україна – єдина країна».

Як пояснили в Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, цьому сприяє те, що в травні поточного року для більш широкого залучення дітей і молоді до вивчення героїчної історії нашого краю навчальним закладам було запропоновано графік безкоштовного та пільгового відвідування музеїв.

Так, Бердянський краєзнавчий музей та його філії запросили студентів медичного коледжу міста. Для першокурсників була проведена тематична екскурсія «Бердянськ – це Україна», лейтмотивом якої є ідея єдності, толерантності, взаємоповаги всього багатонаціонального населення регіону. 

У Мелітопольському міському краєзнавчому музеї для дітей із сімей переселенців із Луганської та Донецької областей було організовано подорож у археологічну казку. Перед екскурсією діти отримали ранці і шкільне приладдя, закуплені на кошти, зібрані на благодійному ярмарку.

- Низку заходів проведено в Гуляйпільському районному краєзнавчому музеї. Тут оформлено виставку «Гуляйполе – українське місто», яка відображає суспільно-політичне життя міста в контексті сучасних подій;, «Вишита пісня моєї душі» (виставка робіт вишивальниці Дарини Ємець). Спільно  з Міжнародним союзом козаків «Запорозька Січ» проведено круглий стіл з такого актуального нині питання як охорона прикордонних територій. 

Ідея об’єднання українців через призму історичних фактів боротьби українського народу за свою незалежність, згуртованість регіонів, виховання підростаючого покоління у дусі відданості Вітчизні, звучала у нових патріотичних творах Любові Геньби та молодих воїнів-поетів на музейному уроці мужності «Україна єдина».

Всі музеї області відкриті для відвідувачів і готові запропонувати різні форми співпраці  для загальноосвітніх шкіл,   вищих навчальних закладів та всіх бажаючих.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна