Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Сін: «Виконавча влада покликана надавати підтримку підприємцям, які несуть податковий тягар у повному обсязі»

8 червня 2006 - 14:33

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів виїзний відкритий прийом підприємців Мелітопольського району. Він прибув у район разом із командою фахівців - керівників відповідних управлінь ОДА, Державної податкової адміністрації в Запорізькій області, представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в Запорізькій області.

Велику залу Мелітопольської райдержадміністрації заповнили ті, хто прийшов на традиційну зустріч із першим заступником губернатора в надії вирішити свої наболілі проблеми. Разом з приватними підприємцями тут зібрались і представники сільрад району, керівники сільськогосподарських підприємств, окремі громадяни.

Переважна більшість питань, які піднімали учасники зустрічі, стосувалась актуальних тем, спільних для всієї мелітопольської громади, - земельних відносин, водозабезпечення, газифікації. Олександр Сін дав конкретні роз'яснення щодо кожного із звернень.

Разом з тим, представники Союзу дрібних підприємців міста Мелітополь оприлюднили специфічні для території проблеми у сфері пасажироперевезень: доцільність використання державної субвенції на транспортні пасажирські перевезення пільгових категорій населення безпосередньо у місті (за словами людей за останні 10 років ці кошти не доходять до безпосередніх перевізників, хоча надходять до міста) та унікальність проведення тендерів на ці перевезення, коли переможцями стають підприємства, що не мають навіть власної достатньої матеріально-технічної бази.

Щодо останнього, на центральній площі Мелітополя вже півтора місяці підприємці-перевізники стоять у безстроковому пікеті, протестуючи проти свавілля місцевої влади у цій сфері.

З'ясувавши ситуацію, Олександр Сін звернувся до представників Мелітопольської міської ради та міськвиконкому із вимогою впорядкувати систему забезпечення транспортного перевезення пасажирів та залучити до цього процесу широкий загал дрібних приватних підприємців-перевізників, яких в місті близько 800. Він дав доручення відповідним службам провести розслідування за кожним конкретним випадком порушення прав підприємців. Перший заступник губернатора різко засудив схему проведення тендерів, впровадження якої фактично призводить до знищення дрібних підприємців у галузі.

- Не хочу шельмувати все, що зроблено у галузі забезпечення пасажироперевезень, - зазначив Олександр Сін. - Варто зібратись представникам всіх зацікавлених сторін і визначитись щодо правильності підходів у вирішенні цієї наболілої проблеми. Але в першу чергу, слід захистити інтереси самих мелітопольців, які безпосередньо користуються послугами пасажирського транспорту.

Підбиваючи підсумки зустрічі з підприємцями Мелітопольського району, перший заступник голови облдержадміністрації зауважив:

- Мене приємно вразило, що змінилась тональність звернень. Виїзні прийоми ми практикуємо вже 2 роки. І раніше підприємці переважно скаржились на дії податківців або правоохоронців. Сьогодні ж вони активно обговорюють ефективність рішень влади. Привертаю увагу керівників Мелітопольської райдержадміністрації і міськвиконкому, що варто приймати рішення гласно і абсолютно прозоро, консультуватись з громадськістю. Звертання за порадою до громади має стати звичкою для влади. Це корисно, бо застрахує владу від помилкових рішень і забезпечить кредит довіри громадськості. Також хочу нагадати, що виконавча влада покликана надавати підтримку підприємцям, які несуть податковий тягар у повному обсязі. Тому варто подумати, як саме забезпечити системну роботу в цьому напрямку. Разом з тим я закликаю підприємців бути активними і дієвими, за необхідності виступати ініціаторами перегляду тих чи інших рішень влади, слідкувати за їх ефективністю і надавати конкретні пропозиції.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області