Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Тарасюк: «Україна має час, щоб реалізувати всі можливості для ефективної євроатлантичної інтеграції»

9 червня 2006 - 15:28

В Запорізькій торгово-промисловій палаті за ініціативи Інституту Євро-Атлантичного співробітництва (ІЄАС) пройшли громадські слухання «Регіональний вимір європейської та євроатлантичної інтеграції України».

В ході обговорення актуальної для України теми думками обмінялись виконуючий обов'язки Міністра закордонних справ України, директор ІЄАС Борис Тарасюк, голова облдержадміністрації Євген Червоненко, перший заступник голови ОДА Олександр Сін, працівники дипломатичного корпусу посольств європейських держав в Україні, науковці, представники громадськості.

- Нашим першочерговим завданням має стати об'єктивне та достовірне інформування громади про всі переваги і можливі недоліки європейської та євроатлантичної інтеграції України, - зазначив голова облдержадміністрації Євген Червоненко, вітаючи учасників громадських слухань. – Разом з тим, хочу запевнити, що наша область налаштована на подальший розвиток і підтримку зовнішньополітичного курсу держави на регіональному рівні. Ми завжди відкриті для плідного співробітництва.

Учасники дискусії дослідили питання можливостей європейської та євроатлантичної інтеграції України. Зокрема, йшлося про національний та регіональний аспекти Плану дій та Дорожньої карти Україна-ЄС. Науковці і представники громадськості зосередили увагу на перспективах нових договірних відносин нашої держави з Європейським Союзом. Дипломати та представники виконавчої влади наголосили на доцільності інтенсифікованого діалогу про членство України в НАТО. Вони також розглянули перспективи переходу до Плану дій з набуття членства, взаємозв'язок регіонального розвитку та європейської інтеграції України.

Так, перший заступник голови ОДА Олександр Сін привернув увагу учасників громадських слухань до проблем впливу європейського та євроатлантичного курсу України на соціально-економічну ситуацію в Запорізькій області. Він проаналізував результати співробітництва регіону з країнами ЄС у різних галузях.

- Головною стратегією області залишається подальший розвиток торговельного та інвестиційного співробітництва, залучення запорізького науково-технологічного потенціалу до взаємовигідної співпраці, збільшення кількості спільних підприємств у виробничій галузі та пошук нових ефективних форм взаємодії з Європейським Союзом та НАТО, - зазначив Олександр Сін.

Активним учасниками вільного обміну думками також стали аналітики та місцеві і столичні журналісти.

В рамках прес-конфернеції, що відбулась тут же, в Запорізькій торгово-промисловій палаті, виконуючий обов'язки Міністра закордонних справ Борис Тарасюк та голова облдержадміністрації Євген Червоненко щиро відповіли на всі запитання журналістів.

- Україна має час, щоб реалізувати всі можливості для ефективної євроатлантичної інтеграції, - зазначив Борис Тарасюк, аргументуючи свою позицію щодо терміну вирішення питання про членство нашої держави в ЄС та НАТО.

Цього ж дня в Запорізькому національному університеті відбувся семінар «Європейське покликання України: шляхи реалізації».

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону