Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мобільна лабораторія з енергоаудиту пройшла перше випробування

23 вересня 2014 - 10:53

Розпочались планові випробування мобільної лабораторії з енергоаудиту, яка була створена в рамках Тристоронньої Грантової Угоди, підписаної між керівництвом облдержадміністрації, облради та Представництва ПРООН в Україні.

Як повідомив координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Запорізькій області Олександр Рябий,  перше випробування пройшло на базі Підгірненського ФАП Новомиколаївського району. Зокрема, апробовані у роботі тепловізор, портативний газоаналізатор, портативний витратомір, пірометр та люксметр.

Заміри були проведені на системі опалення (газовий конденсаційний котел в поєднання з геліоколектором), на насосному обладнання та трубопроводах. Було проаналізовано теплопровідність огороджувальних та несучих конструкцій ФАП, а також систем освітлення приміщень.

- У ході цієї роботи ми підтвердили, що час проведення енергоаудиту одного об’єкту складає приблизно 45 хвилин. Таким чином, лабораторія зможе проводити енергоефективні аналітичні дослідження на п’яти - шести об’єктах за один робочий день, - зазначив Олександр Рябий.

Ця мобільна лабораторія – можливість для запорізьких сільських громад отримати енергоефективні послуги в повному комплекті за собівартістю.

Далі, згідно плану тестування, мобільна лабораторія проведе енергоаудит закладів соціальної сфери Веселівського та Оріхівського району.

Довідково: до складу мобільної лабораторії входить обладнання на  загальну суму понад 464,7 тис. грн., найважливіше з нього - тепловізор, газоаналізатор, портативний витратомір, люксметр та інфрачервоний пірометр.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді