Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці відзначать День туризму флеш-мобом та промоакцією

23 вересня 2014 - 14:57

Напередодні Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, який  відзначається щорічно 27 вересня, в обласній державній адміністрації відбувся брифінг директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислава Мороко та голови виконавчої ради ГО «Запорізька обласна туристична асоціація» Ірини Губенко.

Владислав Мороко поінформував журналістів про стан розвитку туристичної галузі в регіоні, а також зупинився на заходах, які проходитимуть 24-26 вересня у рамках відзначення Дня туризму.

Так, туристично-рекреаційна інфраструктура області включає понад 600 закладів, серед яких бази відпочинку, готелі, оздоровчі заклади, сільські садиби, санаторії та профілакторії, різноманітні пансіонати, туристичні притулки тощо. Найбільша локація оздоровчих закладів зосереджена на приморських територіях.

Крім того, в регіоні розташовано 332 території природно-заповідного фонду загальною площею 123,2 тис. га, з них 23 - об’єкти загальнодержавного значення та 308 - місцевого.

Для зручності туристів при Запорізькому обласному краєзнавчому музеї з 2008 року діє  обласний туристично-інформаційний центр та засновано веб-портал «Край козацької звитяги» (www.zotic.zp.ua), на базі якого створено мультимедійну базу даних, яка сьогодні містить інформацію про більш ніж 3 тисячі туристичних об'єктів Запорізького краю.

Також у Бердянську працює електронний туристичний інформаційний центр (www.kurort-berdyansk.com).

Щодо заходів, які плануються в області на відзначення Дня туризму в Україні, Владислав Мороко зупинився на основних.

Так, 24 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького відбудеться відкриття туристичної виставки «Туризм – засіб розуміння та єднання». У цей же день заплановано проведення інфо-туру «Запоріжжя – місто туристичне» для  представників регіональних засобів масової інформації та керівників загальноосвітніх навчальних закладів області. Як пояснив директор Департаменту, в подальшому керівники навчальних закладів зможуть використовувати отриману інформацію для виховної роботи з учнями. Учасники інфо-туру відвідають музей-галерею прикладної кераміки та живописної творчості Іллі та Олексія Бурлаїв, зоологічний музей Запорізького національного університету, обласний краєзнавчий музей, обласну філармонію та острів Хортиця.

25 вересня з 10:00 до 10:30 на площі перед КЗ ім. М.І. Глінки відбудеться молодіжний туристичний флеш-моб «Мандруймо, щоб жити і любити», кульмінацією якого стане «живе» відтворення туристичного логотипу міста. По завершенні флеш-мобу, об 11.00, всі бажаючі запрошуються на урочистості з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні, що відбудуться безпосередньо в концертному залі.

Також у ці дні пройде неординарна промоакція «Індустріальний туризм – історія та міць Запоріжжя», організована Запорізькою обласною туристичною асоціацією за ініціативи викладачів та студентів Класичного приватного університету. У рамках цієї акції 26 вересня, з 11:00 до 12:00, по маршруту залізничний вокзал «Запоріжжя-1» - «Павло-Кічкас» проїде трамвай № 16, у вагонах якого студенти створили унікальне художнє оформлення. Сісти в акційний трамвай можна буде на будь-якій зупинці маршруту.

Також спеціалісти Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА візьмуть участь у засіданні «круглого столу» з питань перспектив розвитку туризму, який відбудеться в Дніпропетровську. У рамках заходу відбудеться презентація потенціалу та можливостей Запорізького туристичного краю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області