Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ВАТ «Запоріжжяобленерго» та малий і середній бізнес мають напрацювати оптимальну схему роботи

26 вересня 2014 - 10:40

В обласній державній адміністрації відбулося засідання «круглого столу» щодо проблемних питань підключення електроустановок замовників до електричних мереж, у якому взяли участь заступник голови ОДА Петро Гончарук, керівництво ВАТ «Запоріжжяобленерго», представники профільних департаментів облдержадміністрації, комітету  громадського контролю, малого та середнього бізнесу.

Насамперед Петро Гончарук попросив генерального директора ВАТ «Запоріжобленерго» Андрія Борисенка поінформувати про хід ліквідації пошкоджень, нанесених негодою.

За словами керівника підприємства, такої сильної негоди не пам’ятають навіть найстарші працівники  підприємства.

- Внаслідок  негоди була знеструмлена  третя частина всього електричного господарства, повалено 280 опор, пошкоджено лінії електропередач на всій території області. Наразі задіяні всі бригади, намагаємось максимально оперативно відновити електропостачання населеним пунктам, - повідомив про напрямки роботи Андрій Борисенко.

За словами гендиректора, задіяні та використовуються всі ресурси та запаси, які були зроблені на зиму. Тож нагальне питання, яке невдовзі постане – поповнення спожитих матеріально-технічних запасів.

У ході «круглого столу» член комітету громадського контролю за діями влади при обласній державній адміністрації Олена Єрьоменко поставила ряд запитань  керівнику ВАТ «Запоріжжяобленерго», які найбільше турбують представників малого та середнього бізнесу. Зокрема, йшлося про роботу за передоплатою для бізнесу, організацію надання послуг за принципом «єдиного вікна», виконання інвестиційних програм, а також про відкритість та прозорість роботи підприємства тощо. Крім того, присутні на засіданні підприємці також порушили широкий спетр проблемних питань, які, на їх переконання, ускладнюють взаємодію з ВАТ «Запоріжжяобленерго».

- Кількість проблемних питань, які порушили присутні, свідчить про доцільність проведення ґрунтовної наради за участю керівництва ВАТ «Запоріжжяобленерго» та представників малого та середнього бізнесу. Разом ви зможете знайти найоптимальніші рішення та компроміси, які зроблять взаємодію бізнесу з енергетиками більш зручною, - запропонував заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Також прийнято рішення, що проблемні питання, які потребують змін на законодавчому рівні, будуть надані Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, де їх опрацюють та направлять до центральних органів влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні