Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область зазнала збитків від негоди на 17 млн. грн.

29 вересня 2014 - 13:41

Стан ліквідації наслідків стихії та збитки від неї розглянули під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій, яке провів в.о. голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Доповів з порушеного питання заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Найбільшою мірою негода торкнулася міст Запоріжжя, Бердянськ та Мелітополь, а також Бердянського, Василівського, Веселівського, Мелітопольського та Приазовського районів. Загалом внаслідок надзвичайної ситуації в зоні порушених умов життєдіяльності протягом тривалого часу опинилися понад 50 тисяч жителів області. На сьогоднішній ранок усе ще відключені від електропостачання 2600 споживачів у Бердянську, 490 – у Мелітополі, 115 – у Запоріжжі. Енергетики запевнили, що до четверга завершать усі відновлювальні роботи.

Чимало шкоди заподіяли повалені дерева, за уточненими підрахунками їх кількість сягає 8 тисяч. Постраждали дахи 151 багатоквартирного та 550 приватних будинків, зазнали пошкоджень 233 об’єкти соціальної інфраструктури – школи, дитячі садки, лікарні.  Проблема відновлення дахів ускладнюється відсутністю шиферу.

За словами Петра Гончарука, завдані збитки склали орієнтовно 17 млн. грн. Для виконання комплексу першочергових робіт, за попередніми підрахунками, необхідно 13,6 млн. грн. Облдержадміністрацією підготовлено відповідні документи та направлено в Кабінет Міністрів з проханням виділити цю суму з резервного фонду державного бюджету.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області