Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Доходна частина Державного і місцевого бюджетів. Є проблеми

14 червня 2006 - 17:06

В Державній податковій адміністрації у Запорізькій області відбулося засідання обласної робочої групи з координації дій місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного і місцевих бюджетів. В ньому взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, посадові особи обласної виконавчої влади, представники податкової адміністрації, керівники силових структур, а також уповноважені особи підприємств регіону, які утворили заборгованість з податкових платежів до Державного і місцевого бюджетів.

Завдяки плідній співпраці податківців та платників податків за 5 місяців 2006 року до Державного бюджету надійшло майже 1 млрд. 251 млн. грн. Рівень минулорічних надходжень перевищено більше ніж на 391 млн. грн. або на 46 відсотків. За даними Спеціалізованої ДПІ по роботі з великими платниками податків, 80% збору податків серед цієї категорії дають лише 8 підприємств. А за багатьма підприємствам спостерігається зниження платежів. 35 великих підприємств обласного центру допустили їх зниження, суб’єкти підприємництва застосовують схеми мінімізації податкових зобов’язань і мають мізерне податкове навантаження. Аналіз надходження платежів до бюджету в 2 кварталі 2006 року показує, що понад 50 великих підприємств збираються зменшити платежі в порівнянні з минулим роком. Представники дванадцяти таких підприємств були запрошені на засідання – це ЗАТ «Запоріжкран», ЗАТ «Запорізький оліяжиркомбінат», ВАТ «Запоріжжяобленерго», ТОВ «ТБ вогнетривів», ТОВ «Полонія», ТОВ «Інжинірінгсталь-Конструкція», ТОВ «Кронос-Інвест», ВАТ «Запоріжкокс», ЗАТ «Бердянський виноробний завод», ВП «Запорізька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом», ВАТ «Південдизельмаш», ВАТ «Орсільмаш». По кожному з них обласна робоча група винесла рішення. Найбільше обурення членів робочої групи викликав стан платежів до бюджету ЗАТ «Запорізький оліяжиркомбінат». Вірніше, їх відсутність. Підприємство постійно використовує схеми мінімізації податкових зобов’язань шляхом проведення господарських операцій – красномовно про це свідчить показаний підприємством рівень прибутку за 2 квартал 2006 року. Він складає 6 тис. грн. Олександр Сін порекомендував представникові підприємства відмовитися від подібних схем, тим більше, що факти ухилення від сплати податків в крупних розмірах підтверджено рішеннями судів. В іншому випадку розвиток ситуації може призвести до відкриття кримінальної справи.

На засідання не з’явилися представники двох підприємств - ТОВ «Полонія» та ТОВ «Інжинірінгсталь-Конструкція» - члени робочої групи вирішили передати матеріали по невиконанню ними податкових зобов’язань до силових структур.

Наприкінці засідання Олександр Сін висловив своє бачення:
- Якщо підприємство не забезпечує середньогалузеве податкове навантаження в своїй діяльності – це свідчить про неповагу до регіону, в якому воно працює… Задача обласної виконавчої влади, податкової адміністрації проста й чітка - забезпечити податкові надходження від підприємств до бюджету. Всі фактори, що заважають суб’єктам підприємництва це робити, і облдержадміністрація, і ДПА у Запорізькій області готові допомогти їм усунути.

 

 Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств