Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація із зерновими в області оптимістична. Залишилося вчасно зібрати урожай

19 червня 2006 - 11:14

В Запорізькій державній сільськогосподарській дослідній станції УААН відбувся семінар-нарада за участю представників облдержадміністрації, райдержадміністрацій та районних насіннєвих інспекцій. Тема наради – стан справ із зерновою групою на полях області.

В цьому році з 303 тис. га зернових культур вдалося зберегти 295 тис. га, що є дуже непоганим результатом, відзначив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Журавльов. Втрати посівів таким чином склали всього 2,8%. Оскільки синоптики прогнозують на літній період сприятливі для дозрівання зернових культур умови, то головним завданням, яке постає перед працівниками агропромислового комплексу регіону, є вчасний збір урожаю з якнайменшими втратами.

Також начальник Головного управління агропромислового розвитку наголосив на необхідності розвивати й інші галузі рослинництва, наприклад, рапс, який починає широко використовуватися для виготовлення біологічного дизпалива.

- Біодизель – це наше майбутнє, - наголосив Володимир Журавльов. – В деяких регіонах нашої країни, зокрема, на Полтавщині, вже створені агрофірми із замкнутим циклом з виробництва цього виду пального.

Директор Запорізької державної сільськогосподарської дослідної станції Сергій Левада у своєму виступі наголосив на необхідності зберегти вітчизняний ринок зернових культур. За його словами, зараз в області налічується 15 господарств, що мають право вирощувати та реалізовувати елітні сорти насіння. Сергій Левада закликав усіх представників агропромислового комплексу регіону до співробітництва.

Після семінару його учасники відвідали експериментальні поля дослідної станції, де заступник директора Сергій Балюшенко та завідуючий відділом рослинництва Олександр Романенко презентували нові та широко відомі елітні сорти пшениці. Також співробітники дослідної станції продемонстрували ділянки, на яких проводяться різноманітні досліди, що мають на меті насамперед підвищення якості зернових культур.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат