Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці забезпечені скрапленим газом за соціально прийнятною ціною

9 жовтня 2014 - 15:42

Запоріжці забезпечені скрапленим газом за соціально прийнятною ціною

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації,  ситуація щодо забезпечення населення регіону скрапленим газом стабілізована. Як пояснив директор Департаменту Євген Семечаєвський, Українська універсальна біржа виграла тендер на проведення спеціалізованих аукціонів з продажу скрапленого газу за соціально прийнятною ціною та вже з серпня відновила  їх проведення (з березня по липень поточного  року спеціалізовані аукціони не проводилися).

На території регіону скрапленим газом за соціально  ціною населення забезпечують два підприємства  - ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» та ВАТ «Мелітопольгаз».

За інформацією їх керівників, у поточному році було закуплено 801 тонну  скрапленого газу. При цьому тільки на останньому спеціалізованому аукціоні, який відбувся 23.09.2014, було закуплено 238 тонн скрапленого газу за ціною 3 199 грн./т  для забезпечення потреб населення області у жовтні 2014 року.

Реалізація скрапленого газу по території області здійснюється відповідно до пропозицій, сформованих облдержадміністрацією спільно з суб’єктами господарювання, з урахуванням  зареєстрованої на підприємстві кількості абонентів та кількості наданих заявок.

За дев’ять місяців 2014 року запоріжці придбали 768,6 тонни скрапленого газу у цих підприємств. Відпускна ціна балона скрапленого газу вагою 21 кг на ВАТ «Мелітопольгаз» з 01.09.2014 року коштує 153,71 грн. (вагою 19 кг - 139,07 грн.) З 18.08.2014 року ТОВ «Запоріжспецтрансгаз» балон скрапленого газу (21 кг) продає по 201 грн.

З метою стабільного забезпечення населення області скрапленим газом за соціально прийнятною ціною в подальшому облдержадміністрацією направляються звернення до вищих органів влади. Останнє з них - 21.08.2014 було направлено Прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку з проханням забезпечити виділення підприємствам області необхідны обсяги скрапленого газу для задоволення потреб населення у 2014 році.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів