Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці вивчають досвід передових компаній з енергоекономії

10 жовтня 2014 - 14:44

В обласній державній адміністрації відбулося відкриття семінару «Оптимальні рішення для економії 30% природного газу в Україні», у рамках якого була проведена презентація програми економії природного газу  ТОВ «ГЕСС Консалтинг Україна». У роботі семінару взяв участь перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

-  Всі ми знаємо, яка існує напруженість у сфері газопостачання. Наразі баланс споживання газу формується на рівні Кабінету Міністрів України. Враховуючи це, стратегічним завданням для нас є не просто скорочення споживання газу, але й перехід на альтернативні види палива, - зазначив Григорій Самардак.

За словами посадовця, компанія «ГЕСС Консалтинг Україна» має великий досвід у сфері енергоекономії, яким готова поділитись із запоріжцями.

Директор товариства в Україні Шон Лі вже 17 років  реалізує проекти компанії. ТОВ «ГЕСС Консалтинг Україна» зареєстрована в нашій країні рік тому, але до цього багато років працювала в США.

Заступник директора Ольга Бріжан  поінформувала про стратегію компанії та основні технології скорочення попиту на енергію. Зокрема, спеціалісти пропонують скоротити енерговитрати шляхом застосування когенераційних технологій та модернізації. На переконання спеціалістів компанії, в Україні є сенс упроваджувати не тільки довгострокові та високовартісні проекти з модернізації, але й прості, менш витратні, строк окупності у яких коротший. Серед них – встановлення систем автоматики на котельнях, які дозволять регулювати теплопостачання та навантаження.

Також у ході семінару були визначені фінансові та юридичні складові проектів. Доповідачі наголошували на тому, що компанія надає комплекс послуг – від розробки проекту до пошуку інвестора. Тож, на їх переконання, вигоди від співробітництва для міст та області очевидні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни