Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Європейський Союз профінансує місцеві проекти, спрямовані на покращення умов проживання переселенців

15 жовтня 2014 - 14:46

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів нараду з представниками ЄС в Україні Домініком Папенхаймом та Анною Ососінською.

У рамках фінансового проекту ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку України» регіонам, у яких розміщуються тимчасові переселенці, буде надана фінансова підтримка на місцеві проекти, спрямовані на покращення умов проживання внутрішніх переселенців, надання послуг та житла, послуг у сфері охорони здоров’я, освіти тощо.

Підтримка надаватиметься на умовах співфінансування (10% з місцевих бюджетів) у вигляді гранту розміром від 200 тис. до 2 млн. євро на строк від 6 до 18 місяців.

- Участь у цьому проекті Європейського Союзу – гарна можливість для нас, в умовах фінансового дефіциту, вже зараз почати вирішувати нагальні проблеми вимушених переселенців, яких в області понад 33 тисячі. Серед яких, між іншим, є ті, кому вже нікуди повертатись і вони планують стати повноцінними жителями регіону,  - акцентував увагу Григорій Самардак.

Посадовець підкреслив, що строк підготовки проектів обмежений, вони мають бути подані до 31 жовтня.

Експерт фінансового проекту Анна Ососінська пояснила, що у зв’язку з тим, що кошти на покращення умов проживання необхідні негайно, а не через рік – два, проекти можна готувати за спрощеною схемою, але за формою, викладеною на сайті представництва ЄС в Україні. Проект повинен включати опис проблемної ситуації, цілі та ідею щодо її врегулювання, а також очікувані результати від упровадження.

Учасники наради обговорили порядок фінансування, правила заповнення аплікаційних форм та права заявників.

У ході наради були озвучені ряд проектів, які вже напрацьовані та можуть бути направлені до представництва ЄС в Україні найближчим часом. Серед них – реконструкція гуртожитків, відкриття діагностичного центру для південних районів області, а також соціальні проекти, спрямовані на влаштування самотніх людей похилого віку та психічно хворих пацієнтів з території проведення АТО.

З деталями проекту «Підтримка політики регіонального розвитку України» можна ознайомитись за посиланням http://surdp.eu/news/Call-for-Expression-of-Interest-Support-to-Conflict-Affected-Communities-in-Ukraine

 

Аплікаційна форма у доданому файлі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні