Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшли спеціалізовані медико-волонтерські навчання

15 жовтня 2014 - 16:54

У Запоріжжі пройшли спеціалізовані медико-волонтерські навчання

У недобудованому приміщенні біля пологового будинку №1 відбулися спеціалізовані медико-волонтерські навчання з відпрацювання дій у випадках  масового ураження людей під час  терористичних  актів або військових дій.

У навчаннях взяли участь спеціалісти Головного управління ДСНС України в Запорізькій області, аварійно-рятувальної служби «Кобра», Державної автомобільної інспекції, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України в Запорізькій області та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Мета  заходу - перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту, зокрема медичної служби, до дій у випадку масового ураження людей під час терористичних актів, вивчення та практичне опрацювання волонтерами заходів з надання домедичної допомоги постраждалим.

За тактичним задумом, у результаті вибуху в приміщенні медзакладу зруйнувалися будівельні конструкції і виникла пожежа в окремих місцях. 25 осіб отримали ушкодження різного ступеня тяжкості, 20 осіб самостійно покинули приміщення, ще п’ять - отримали травми важкого ступеня тяжкості і залишилися в будівлі. В процесі навчань рятівники евакуювали з будівлі  осіб з умовними травмами важкого ступеня тяжкості.

На місце події було направлено спеціалізовану реанімаційну бригаду  Центру екстреної медичної допомоги та дві лікарські бригади екстреної медичної допомоги.

Після отримання необхідних відомостей керівник бригади організував роботу сортувального майданчика з постраждалими за важкістю ураження, доповів старшому лікарю про необхідність залучення додаткових бригад.

З метою проведення розслідування на місце події прибула група науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України в Запорізькій області.

На майданчику медичні працівники разом з волонтерами продемонстрували елементи надання екстреної медичної допомоги постраждалим з різними видами травмування.

До місця події прибули чергові сили Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, інші підрозділи взаємодії.

Постраждалих після сортування та надання екстреної медичної допомоги доставили до медичних закладів одночасно із наданням психологічної допомоги. На місці події залишилася бригада екстреної медичної допомоги до повної ліквідації наслідків силами ДСНС, СБУ та МВС.

Наприкінці заходу волонтери Червоного Хреста провели майстер-клас з надання першої домедичної допомоги.

Всі  задіяні служби на навчання  прибули вчасно та в повному спорядженні, діяли злагоджено та чітко, відповідно до ситуації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні