Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Системи оповіщення області та найпростіші укриття для населення готові до використання у разі надзвичайної ситуації

16 жовтня 2014 - 15:45

Системи оповіщення області та найпростіші укриття для населення  готові до використання у разі надзвичайної ситуації

Підбито підсумки спеціальних навчань  щодо  цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій воєнного характеру та терористичних актів, які проводились Департаментом з питань цивільного захисту населення обласної державної адміністрації в усіх містах та районах регіону.

У рамках навчань була проведена комплексна технічна перевірка роботи обласної та заводських систем оповіщення, опрацьовано заходи щодо передачі сигналів оповіщення по загальнообласних телеканалах, проведено тренування з укриття працівників підприємств, установ та організацій тощо.

За підсумками навчань  по забезпеченості та готовності електросирен  виділяється м. Енергодар, де під час перевірки спрацювали всі 100% електросирен. У Запоріжжі  високий рівень готовності мають системи оповіщення  підприємств "Мотор Січ", НВП "Іскра", «АвтоЗАЗ», Запорізький національний технічний університет. Успішно виконали поставлені завдання і Запорізький, Бердянський, Приазовський райони та м. Токмак.

З 8 по 15 жовтня проводилася вибіркова перевірка готовності  найпростіших укриттів. Спеціалісти Департаменту з питань цивільного захисту населення  ОДА виявили, що 6 % перевірених приміщень не повністю готові до використання. Основні недоліки – відсутність освітлення та недостатня вентиляція.

У містах обласного значення підвальні приміщення багатоквартирних будинків  готові до укриття населення в середньому на 70 %.

Загалом у містах та районах області відпрацьовано загальні переліки з адресами  найпростіших укриттів, електронні версії яких,  разом з номерами телефонів "гарячих" ліній для інформування населення, розміщені в місцевих засобах масової інформації, на сайтах райдержадміністрацій та міськвиконкомів, у адміністративних будинках  та комунальних установах.

Разом з тим, є ряд недоліків, які виявлені в ході перевірок, і на ліквідації яких мають зосередити увагу керівництво місцевих органів влади. Насамперед йдеться про те, що в повному обсязі не завершено розчистку підвальних приміщень від сміття. Така проблема існує в Запоріжжі, Бердянську, Мелітополі, Токмаку, а також Вільнянському, Михайлівському, Новомиколаївському та Якимівському районах.

Також необхідно розмістити біля входів у багатоквартирні будинки інформацію про конкретні місця укриття мешканців, а біля входів у підвальні приміщення зробити напис "Укриття".

Загалом же завдання, які були поставлені – виконані. Регіональна система оповіщення області загалом готова до застосування, так само як і найпростіші укриття. Над ліквідацією виявлених недоліків буде проведена відповідна робота.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області