Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівники облдержадміністрації та територіальних органів центральних органів виконавчої влади координують роботу

20 жовтня 2014 - 15:31

Керівники облдержадміністрації та територіальних органів центральних органів виконавчої влади координують роботу

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів нараду з керівниками територіальних органів державної влади, які працюють на території регіону.

- Маємо обговорити нагальні питання щодо нашої взаємодії та визначити проблемні аспекти, вирішення яких потребує втручання з боку обласної виконавчої влади, - визначив мету наради Григорій Самардак.

У ході засідання керівники територіальних органів поінформували посадовця про поточну роботу та найбільш важливі проблеми, які вирішують підпорядковані їм підрозділи.

Так, керівники обласного центру зайнятості та Пенсійного фонду в Запорізькій області порушили питання збільшення кількості переселенців, котрі почали звертатись до служб для реєстрації. Це пов’язано з необхідністю офіційної реєстрації переселенців, яка необхідна для отримання щомісячної адресної допомоги покриття витрат на проживання (згідно постанови КМУ №509 "Про запровадження обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції").

Як пояснила директор обласного центру зайнятості Ірина Дуднік, у зв’язку із збільшенням кількості переселенців підвищується і навантаження на вакансію. Якщо в травні на одне робоче місце претендувало сім безробітних, тепер – 28. Паралельно із цим занепокоєння посадовця викликає те, що знижується кількість роботодавців, які подають до центрів зайнятості інформацію про вільні вакансії.

- Торік ми мали 2,5 тисячі вакансій, зараз – 745. Цьому питанню необхідно приділити особливу увагу та провести роз’яснювальну роботу з роботодавцями. Як свідчить практика, в області є для цього ресурси, але треба підвищити сумлінність керівників підприємств та організацій, -  переконана Ірина Дуднік. Серед таких ресурсів – оплачувані громадські роботи, фінансування яких необхідно відновити.

Щодо роботи Пенсійного фонду в Запорізькій області, його керівник Анатолій Казачук підтвердив інформацію, що кількість переселенців, які звернулися за реєстрацією зросла в декілька разів. Особливо це помітно в обласному центрі, містах Бердянськ та Приморськ, а також Куйбишевському, Розівському, Гуляйпільському районах. Наразі відшукуються можливості оптимізувати цю роботу для зручності громадян. Приміром, ведуться перемовини з банками для того, щоб ті, хто вже має картки для виплат пенсій, не оформлювали нові.

У ході наради прозвітував начальник служби автомобільних доріг в Запорізькі області Володимир Шляховчук, який повідомив про роботу, яка проводиться у рамках підготовки до зими. Зокрема, у доповіді він звернув увагу на ситуацію із важкогабаритним транспортом, водії якого влітку не дотримуються рекомендацій щодо перевезення вантажу. Внаслідок цього дуже пошкоджена дорога в напрямку Енергодар – Василівка – Бердянськ.

Деякі керівники терорганів висловили своє незадоволення роботою Головного управління Державного казначейства України в Запорізькій області, оскільки виникають проблеми з проведенням необхідних платежів. Начальник ГУ держказначейства регіону Едуард Старосельський у своїй доповіді зазначив, що платіжні доручення по захищених статтях бюджету проводяться оперативно та в строк. Всі інші – в залежності від фінансування.

Перший заступник голови ОДА за результатами наради дав відповідні доручення, а також повідомив, що віднині такі наради відбуватимуться щопонеділка.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»