Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області працюють над створенням мобільного номеру для збору благодійних коштів для оборони області

23 жовтня 2014 - 10:37

В обласній державній адміністрації відбулась нарада з питання створення мобільного номеру для збору благодійних коштів з метою підтримки правопорядку області, яку провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський.

Як пояснив посадовець, це питання почали вивчати на звернення громадськості.

У нараді взяли участь представники юридичного відділу ОДА, Пенсійного фонду в області, мобільних операторів телефонного зв’язку,  Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області.

- Ми розглядаємо різні варіанти відкриття та організації роботи короткого мобільного номеру, на зразок «565», для збору благодійних коштів з метою підтримки правопорядку області. Поки що визначено, що наш номер буде «1695», - повідомив Євген Семечаєвський..

Для того, щоб відкрити такий номер необхідно погодити це з Національною комісією регулювання зв’язку, Міністерством фінансів України та Державною фіскальною службою.

Разом з тим, є низка питань, які необхідно вже зараз вирішити на місцевому рівні. Серед них – визначення механізму, який дозволить звільнити від сплати податків благодійні кошти, щоб вони у повному обсязі переводились на потреби оборони області. Також  необхідно визначити, хто буде розпорядником коштів. Обласна рада запропонувала КУ «Запорізький контактний центр», але для цього необхідно буде переписати статут установи. Однак, у ході обговорення таку пропозицію не підтримали ані сам керівник центру, ані юристи. Це пов’язано з тим, що благодійні кошти, нараховані КУ «Запорізький контактний центр» відразу отримають статус бюджетних і розпоряджатися ними центр матиме право згідно бюджетного законодавства. Крім того, постане питання проведення їх через казначейство.

Найоптимальніший варіант – обрати благодійну організацію, яка збиратиме ці кошти та направлятиме на забезпечення оборони області.

Тож, за підсумками обговорення прийнято рішення звернутися до Громадської ради, яка працює при облдержадміністрації, з проханням внести пропозиції  щодо організації, яка погодиться виконувати цю роботу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»