Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Польські спеціалісти навчатимуть запорізьких державних службовців особливостям «локальної політики»

23 жовтня 2014 - 12:14

В обласній державній адміністрації відбулась зустріч виконуючого обов’язки  директора Департаменту освіти і науки ОДА Віктора Захарчука, начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Вадима Міщанина з представниками делегації Гуманітарної Академії ім. Олександра Ґейштора Республіки Польща – ректором Адамом Косескі та проректором з міжнародних зв’язків Кшиштофом Островським.

Мета, з якою делегація прибула до Запоріжжя – підписання угоди про співробітництво в галузі освіти і науки. Текст угоди передбачає не тільки обмін досвідом з євроінтеграційних питань, але й обмін методичною літературою, спеціалістами у галузі освіти – викладачами, студентами та аспірантами тощо.

У рамках співробітництва планується на базі одного з вищих навчальних закладів регіону відкрити річний курс післядипломної освіти «Локальна політика» для працівників адміністрацій і діячів громадянського суспільства України.

Не випадково базою для проведення такого наукового експерименту обраний Класичний приватний університет. Всього ж в Україні аналогічні угоди підписані ще з двома вищими навчальним закладами – у м. Рівне та м. Дніпропетровськ.

Як повідомив ректор КПУ Віктор Огаренко, у закладі є якісна база для навчання державних службовців. На постійній основі працює 10 докторів наук, 20 кандидатів, створена одна з п’яти в Україні докторська рада.

Коментуючи заплановану роботи в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Віктор Захарчук висловив переконання у тому, що ця співпраця важлива для області.

- Визначено, що Україна обрала евроінтеграційний курс розвитку. Для державних службовців, спеціалістів адміністрацій, які розбудовуватимуть країну, дуже корисним буде досвід Польщі з розробки та реалізації реформ. Цей курс підвищить не тільки освітній рівень профільних спеціалістів, але й розширить знання евроінтеграційних процесів та стандартів, - резюмував Віктор Захарчук.

Договір завізували чотири сторони - в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Віктор Захарчук, начальник Управлінням зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Вадим Міщанин, ректор Приватного класичного університету Віктор Огаренко та ректор Гуманітарної Академії ім. Олександра Ґейштора Адам Косескі.

У ході зустрічі йшлося про організацію науково-практичної конференції «Формування ефективних механізмів державного управління і менеджменту в умовах сучасної економіки: теорія і практика» на базі Інституту управління Класичного приватного університету, яку планують провести 14 листопада 2014 року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»