Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Належна соціальна допомога в області надається всім, хто її потребує

27 жовтня 2014 - 13:54

Належна соціальна допомога в області надається всім, хто її потребує

2 листопада Україна відзначатиме як День працівника соціальної сфери. Напередодні професійного свята, соціальні працівники області традиційно підбивають підсумки виконаної роботи з початку року.  

 Так, за інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, в сфері діяльності територіальних органів соцзахисту на сьогодні перебуває понад півмільйона жителів області, фактично – кожний третій.

Наразі в регіоні проживають  518 тис. громадян похилого віку, з них 59,7 тис. ветеранів війни, у тому числі 47 тис. ветеранів Великої Вітчизняної війни, 257,5 тис. ветеранів праці та 191,9 тис. дітей війни. В повному обсязі забезпечується надання цій категорії громадян пільг та компенсацій, передбачених законодавством. Пільгами з оплати житлово – комунальних послуг користується 245 тис. осіб. Тільки на поточний рік передбачено кошти в сумі 236,5 млн. грн., які спрямовуються на розрахунки з підприємствами та організаціями за ці суттєві для їхнього домашнього бюджету  витрати.

У зв’язку з підвищенням тарифів, особливого значення набула реалізація програми житлових субсидій за новою технологією. Цим видом адресної допомоги на сьогодні щомісячно користуються 24,9 тис. сімей або 3,9 % від загальної кількості.  Загальна сума витрат на надання житлових субсидій наразі становить 36,8 млн. грн.

З початку 2014 року державну соціальну допомогу в обсязі 980,6 млн. грн. надано більш ніж 94,6  тис. малозабезпечених сімей та сімей з дітьми; понад 14,2 тис. дітей – інвалідів та інвалідів з дитинства отримали допомогу на суму 147,5 млн. грн.

Постійна увага приділяється соціальним потребам осіб, постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС. Відповідно до Державної програми в поточному році в мережі санаторних закладів оздоровлено 157 дорослих та 35 дітей цієї категорії громадян, понад 50 дітей оздоровилися за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Одночасно з державними програмами, для задоволення потреб ветеранів та інвалідів в області діє програма “Назустріч людям”, яка передбачає надання адресної фінансової допомоги людям похилого віку. Така допомога вже стала традиційною, в поточному році її отримає 4 тис. ветеранів. Подібної акції немає ні в одній з інших областей України.

Крім того, згідно з програмою виділено понад 1 млн грн. на оздоровчу реабілітацію ветеранів. На ці кошти придбані 245 санаторно-курортних путівок для ветеранів війни, праці та дітей війни.

Останнім часом функції органів соціального захисту населення значно розширились. Це пов’язано  з подіями на Сході України та Автономній Республіці Крим, наданням допомоги бійцям АТО, а також вимушеним переселенцям, яких в області на обліку перебуває понад 36 тисяч осіб.   

Так, завдяки плідній співпраці Департаменту соціального захисту населення  ОДА з міськими та районними територіальними управліннями УСЗН, ГУ державної служби з надзвичайних ситуацій в Запорізькій області та обласною організацією Товариства Червоного Хреста України вдалося зібрати понад 15 тон гуманітарної допомоги та адресно спрямувати тим, хто її потребує.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області