Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сімейними формами виховання в області охоплено понад 3300 дітей-сиріт

29 жовтня 2014 - 09:19

Сімейними формами виховання в області охоплено понад 3300 дітей-сиріт

Напередодні професійного свята - Дня працівника соціальної сфери України - в облдержадміністрації відбувся тематичний семінар з актуальних питань діяльності галузі, в якому взяли участь начальники служб у справах дітей райдержадміністрацій, міськвиконкомів міст обласного значення, керівники закладів соцзахисту дітей.

Вони підбили підсумки діяльності служб у справах дітей за 9 місяців поточного року та розглянули низку актуальних питань, зокрема щодо взаємодії територіальних служб по влаштуванню дітей до закладів соцзахисту; ведення обліку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, дітей з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, сімей-опікунів, піклувальників, які переселилися із зони проведення АТО; надання соціальної допомоги тощо.

За інформацією служби у справах дітей облдержадмінстрації, на сьогодні на обліку територіальних служб у справах дітей перебуває 3980  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них  2816 знаходяться під опікою (піклуванням) громадян,  502 - у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Варто відзначити, що в цілому сімейними формами виховання охоплено 3310 дітей або 83 % від загальної кількості дітей даної категорії, що більше минулорічного показника на 4%.

Юридичні підстави для усиновлення наразі мають 1042 дитини. За оперативними даними протягом січня – вересня всиновлено 69 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, за цей період створено 14 прийомних сімей та три дитячих будинки сімейного типу. Всього до них влаштовано 53 нових вихованців.

На сьогодні в області проживає 190 прийомних сімей, де виховується 383 дитини, та 18 дитячих будинків сімейного типу зі 119 вихованцями.  

З метою профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності, правопорушень серед дітей та підлітків службами у справах дітей із залученням співробітників підрозділів  кримінальної міліції, соціальних працівників регулярно проводяться  профілактичні заходи: «Діти вулиці», «Вокзал», «Урок» тощо. З початку року завдяки таким рейдам виявлено 935 дітей,  які перебували в стані бездоглядності. З небезпечного середовища вилучено 327 дітей. До закладів соцзахисту влаштовано 175 дітлахів, до закладів охорони здоров’я – 79, повернено в сім’ю – 62, до навчальних закладів – 11.

Значна увага приділяється дітям-переселенцям зі східних областей України. 482 дитини отримали гуманітарну допомогу на підготовку до навчального року.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області