Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації звернувся до профільного міністерства з проханням виділити вакцину БЦЖ

6 листопада 2014 - 10:16

Департамент охорони здоров'я облдержадміністрації звернувся до профільного міністерства з проханням виділити вакцину БЦЖ

Життєвоважливі вакцини, необхідні для обов’язкової імунопрофілактики дітей та дорослих проти різних інфекцій, область щорічно отримує за централізованими поставками.

У  зв’язку із закінченням 12 березня 2014 року терміну реєстрації вакцини БЦЖ виробництва ФДУП «Науково-виробниче об’єднання по медичних імунобіологічних препаратах «Мікроген» Міністерства охорони здоров'я та соціального розвитку Російської Федерації», використання всіх серій цього імунологічного препарату було тимчасово призупинено. З того часу діти в області не можуть пройти щеплення проти туберкульозу.

- Вакцина в області була в наявності. Ми зверталися до Міністерства охорони  здоров'я України з проханням дозволити нам використовувати вакцину, але дозволу не отримали, - повідомила директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Наталія Мотовиця.

Зважаючи на те, що 5 листопада поточного року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу лікарських засобів та державного контролю якості ввезених на територію України лікарських засобів», лікарям було дозволено використання вакцини БЦЖ, термін реєстрації якої закінчився в березні 2014 року. Термін придатності препарату був обмежений до 1 вересня 2015 року.

Проте термін придатності залишку вакцини БЦЖ у лікувально-профілактичних закладах області, який наразі складає 28 180 доз, сплив 31 серпня 2014 року. На сьогодні вакцина проти туберкульозу непридатна для використання. У зв’язку з цим Департамент охорони здоров'я ОДА звернувся з проханням до Міністерства охорони здоров'я України вишукати можливість виділення 10 тисяч доз вакцини БЦЖ зі строком придатності не менше півроку.

На сьогодні створено реєстр новонароджених  дітей, які не отримали щеплення в пологових будинках. При централізованому надходженні вакцина буде розподілена між лікувально-профілактичними закладами, до яких запрошуватимуться батьки з дітьми. В разі відсутності протипоказань, після огляду лікаря дитина буде щеплена.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»