Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці зустріли героїв – бійців із зони АТО

6 листопада 2014 - 17:15

«Героям слава! Герої не вмирають!» - скандували запоріжці, зустрічаючи 200 воїнів 93-ї окремої механізованої бригади, які прибули на ротацію із зони проведення Антитерористичної операції.

У мітингу-зустрічі запорізьких бійців, який проходив перед будинком обласної державної адміністрації, взяли участь перший заступник голови ОДА Григорій Самардак, голова облради Віктор Межейко, заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв, заступник обласного військового комісара полковник Михайло Логвінов.

Квіти, плакати, жовто-блакитні прапори, солодощі та слова подяки за мирне небо над Запорізькою областю звучали на адресу відважних патріотів та мужніх воїнів.

Бойовий шлях бійців вражає:  вони брали участь в обороні донецького аеропорту, визволенні Авдіївки, Первомайська, селища Піски, а також у боях у районах Донецька.

 Із цих боїв не повернулися 12 бійців 93-ї окремої механізованої бригади, які назавжди залишаться героями в серцях українців. Загиблих воїнів учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.

- Ми вдячні за ваш героїзм, за відважну боротьбу та захист кордонів і цілісності нашої країни. Окрема подяка вашим батькам, які зуміли виховати справжніх патріотів. Запевняю, у свою чергу ми також докладатимемо всіх зусиль, щоб ви могли повернутись та жити в стабільній та процвітаючій країні, - звернувся до бійців Григорій Самардак.

Заступник обласного військового комісара полковник Михайло Логвінов пригадав час, коли навесні цих солдат призвали на службу.

- Ви виконали свій обов’язок перед державою, ви повернулись живими, ви повернулись героями, - підкреслив Михайло Логвінов.

Після привітань запоріжців військових централізовано відвезли до автовокзалу та залізничного вокзалу, де вони роз’їдуться по домівках на період відпустки.

 

Довідково: повна назва 93-ї механізованої бригади – 93-я окрема гвардійська бригада Харківської, двічі Червонопрапорної, ордена Суворова та Кутузова механізованої бригади, що входить до складу 6-го армійського корпусу Збройних Сил України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь