Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Про хід реформування державної і комунальної власності в Україні та області

Про хід реформування державної і комунальної власності в Україні та Запорізькій області на 01.10.2014

12 листопада 2014 - 14:08

Роздержавлення і приватизація – найважливіші складові економічної політики України на шляху до європейського ринку. Метою приватизації є передача об’єктів державної власності ефективному власнику, здатному налагодити результативний менеджмент, здійснити інвестиції в розвиток виробництва, його модернізацію і технічне оновлення.

На 01.10.2014 в Україні з початку процесу приватизації реформовано майже 123 тис. об’єктів*, з яких понад три чверті (94 тис. об’єктів) належали до комунальної форми власності, інші – майже 29 тис. об’єктів – до державної.

У Запорізькій області за цей період реформовано 5834 об’єкти, в т. ч. 4495 об’єктів (понад 77%) комунальної форми власності та 1339 об’єктів – державної.

За 9 місяців 2014 року в Україні в процесі приватизації змінили форму власності 626 об’єктів*, з яких комунальних – 543, державних – 83.

За аналогічний період в Запорізькій області реформовано 23 об’єкти, з них 20 – комунальної форми власності та 3 – державної.

Серед способів приватизації у поточному році найпоширенішими були викуп та продаж на аукціоні – відповідно 76,2% та 16,1% від загальної кількості реформованих об’єктів по Україні.

Приватизація державного та комунального майна за звітний період здійснювалася виключно за грошові кошти. За січень-вересень 2014 року від приватизації державного майна та інших надходжень, безпосередньо пов’язаних з процесом приватизації, до Державного бюджету України надійшло майже 58,5 млн. грн. За даними регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області протягом звітного періоду до Державного бюджету України перераховано майже 3,5 млн. грн.

До обласного та місцевих бюджетів області від відчуження комунального майна перераховано майже 5,3 млн. грн.

Суттєвим джерелом наповнення бюджету є передача майна в оренду.

Загальна кількість чинних договорів оренди державного майна, які на 01.10.2014 укладені органами приватизації України, становить 21740. Протягом січня-вересня 2014 року від оренди державного майна до Державного бюджету України надійшло майже 727 млн. грн.

За 9 місяців 2014 року в області укладено 119 договорів оренди та до Державного бюджету України перераховано майже 9 млн. грн.

 

 

 

 

 

 

 

* – без врахування даних АР Крим та м. Севастополя

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»