Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Захищати Батьківщину – спадковий обов’язок поколінь

14 листопада 2014 - 10:50

У Запорізькому обласному військовому комісаріаті відбувся тематичний захід "Збройні Сили України на захисті української державності", присвячений роз’ясненню рішення Глави держави про встановлення 14 жовтня свята - Дня захисника України.

На початку  заходу його учасники - особовий склад обласного та районних військкоматів, військовослужбовці – учасники АТО, представники обласної влади, громадських та волонтерських організацій -  вшанували хвилиною мовчання відважних воїнів, які віддали своє життя за Україну.

Як відомо, Указом Президента України встановлено свято – День захисника України, яке відзначатиметься щорічно 14 жовтня. Заступник військового комісара обласного військового комісаріату по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов зазначив, що 14 жовтня символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у складі Збройних Сил  СРСР та партизанських формувань захищали Батьківщину від фашистів, воїнів УПА та нинішніх захисників України.

Саме тому День захисника України покликаний стати святом  як ветеранів, так і сучасних воїнів,  днем вшанування всіх, хто впродовж століть обороняв українську землю.

Про те, як героїчно відстоюють свободу та територіальну цілісність країни військовослужбовці сьогодні, розповіли воїни,  які брали безпосередню участь у  Антитерористичній операції.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Власова подякувала  воїнам – учасникам АТО за мужність, патріотизм та звитягу, проявлені у боротьбі з агресором  на Сході України, та вручила  почесні грамоти від управління молоді та спорту ОДА.

Грамоти Запорізького обласного військового комісаріату військовослужбовців – учасників АТО за мужність і героїзм, виявлені при захисті суверенітету та територіальної цілісності Української держави, вручив бійцям Михайло Логвінов.

Також були нагороджені грамотами Запорізького обласного військового комісаріату представники волонтерського руху області.

Учасники заходу переглянули документальні кадри про події  в зоні проведення АТО, які засвідчують мужність і героїзм українських воїнів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»